Jan Claeys wint Krismar Camionette op finale Stal Vincent Martens

Jan Claeys wint Krismar Camionette op finale Stal Vincent Martens

Afgelopen weekend werd de finale van het wintercriterium bij Stal Vincent Martens verreden. In de hoofdrubriek domineerde Jan Claeys het eind criterium en ging zo huiswaarts met één jaar lang een gratis Krismar Horse Trucks 2-paard camionette.

De 1.35m finale Grand Prix kwam echter op naam van Niki Geenens met haar Mc Gyver van t Ruytershof (Vigo d'Arsouilles). Het duo klokte foutloos af in 38,97 seconden en bleef zo bijna drie seconden voor op Iris Vanderschueren met Bijoux. Jan Claeys zette de snelste chrono neer in de herkansing.

Samen met Kin Boy stopte de Oost-Vlaming de chrono op 37,25 seconden. Het duo tikte echter één balk uit de lepels en strandde zo op de derde plaats. In het zadel van Charmeur vh Kloosterhof volgde Claeys zichzelf op op de vierde plaats. De top vijf werd afgewerkt door Frederik De Donder met Levana Stw.

Jan Claeys domineert eindklassement

Het eindklassement kwam op naam van Claeys met Charmeur vh Kloosterhof (Fuego du Prelet). Met King Boy volgde hij zichzelf op op de tweede plaats en verwees zo Iris Vanderschueren met Bijoux naar de derde plek.


Uitslag 1.30m GP