Jan Claeys verovert nu ook Grand Prix van Aalter

Jan Claeys verovert nu ook Grand Prix van Aalter

Nadat Jan Claeys het weekend ervoor zowel de regionale Grote Prijs van de HROV als WVUR won, sprong hij afgelopen weekend opnieuw naar Grand Prix-winst, dan in Aalter. Samen met Judy van de Beekhoek hield de Oost-Vlaming de concurrentie achter zich.

In het zadel van de 10-jarige merrie van Wandor vd Mispelaere bleef Claeys ruim één seconde voor op Pedro Nolasco met onder het zadel Lux Van de Rijsberg (President). Het podium werd afgewerkt door Cindy Perdaen en Gumbo Mumbo.

Het paar werd opgevolgd door Isabel De Rijcker die met Qanuk Z voor bleef op Cedric Vanleerberghe met onder het zadel Gicero vh Lemmenshof.

Eerder snelde Isabel De Rijcker in de 1.15m proef naar winst. Het volledig podium strandde op minder dan een seconde van elkaar. De Rijcker won met Metasequoia en bleef zo Alexander Vanhoven met Chanteric Peu Dm Z en Olivier Limpens met Grad Cru de Topaline voor.

Op zondag werd het een strijd tussen Lissa Van Mulders en Laurens Bogaert in de 1.10m hoofdrubriek. Uiteindelijk bleef Van Mulders ongeveer een halve seconde voor op de concurrentie. In het zadel van Denver Van het Broekdal (Utrillo vd Heffinck) won de amazone zo. Laurens Bogaert volgde op de tweede plek met Ultima Z terwijl Alexy Callewaer het podium afwerkte op de rug van Uletta Z.

Alle resultaten