Jan Claeys trapt indoorwerking Vincent Martens af met Grand Prix winst

Jan Claeys trapt indoorwerking Vincent Martens af met Grand Prix winst

Jan Claeys heeft de start van het indoorseizoen bij Vincent Martens niet gemist. In de Krismar Grand Prix werden de hindernissen gebouwd op een hoogte van 1.35m. Jan Claeys domineerde de einduitslag en won met Charmeur vh Kloosterhof (Fuego du Prelet).

De Oost-Vlaming volgde zichzelf op in deze Grote Prijs met onder het zadel King Boy. Het paar hield daarbij Benny Naessens  op vijf seconden van zich. Naessens vervolledigde het podium in het zadel an Mistral. 

Net buiten het podium sprong Iris Vanderschueren met Bijoux naar de vierde plek en nam Jan Claeys ook nog de vijfde plek voor zich met Judy vd Beekhoek.

Voorafgaand won Jan Claeys' vriendin, Laura Saelens de 1.25m rubriek. Op de rug van  A Quibelle RR (Quidam de Revel), bleef Saelens Iris Vanderschueren met Bedsy voor. Anthony  Geysen vervolledigde de top drie met zijn eigen gefokte Kick Off AG.

Op zondag stonden de hoogste hindernissen op 1.20m. Slechts twee combinaties kwalificeerden zich voor de herkansing. Axel Vandoorne snelde daarbij met ruim zeven seconden voorsprong naar de winst. Samen met Fletcher de Luna (Carlsberg) hield Vandoorne, Cedrick Deknudt met Mister Quality achter zich. Met één tijdsfout in de basis werkte Julie-Pascale Ruant de top drie af in het zadel van Tsunami Picobello Z.

F. Stal Vincent Martens