De Antwerpse springruiter bleef ruim één seconde voor op Vanina Lombard met onder het zadel de  SF-merrie, Venus des Bois (Jarnac). Lombard en haar 14-jarige merrie bleven zo nipt voor op Pieter Devos en Prestige van het Kluizebos (Scuderia 1918 Halifax van het Kluizebos).

Devos werd opgevolgd door Oost-Vlaming, Benjamin Pieters met Okinawa van de Meerhoeve (Dieu Merci van T&L). Op de vijfde plaats strandde John Tassignon en de achtjarige Fun de L'Oiselière (Contendro).

Eerder hield Aurelie Deloof de concurrentie achter zich in de 1.30m nationale proef. Deloof snelde naar een nipte eindezege met de sBs-ruin, Ito (Marius Claudius). In de top drie volgde Stijn Testers (NED) met Kyvana (Dallas VDL) voor Marthe Heudens en de 11-jarige BWP-ruin, Memphis (Andiamo).

Eerste winst van de dag (1.20m) kwam op naam van Xander van Es en zijn 9-jarige BWP-merrie, Noor C (Bisquet Balou C vd Mispelaere). Niki Geenens volgde met haar vertrouwde Helios van de Spelonckhoeve (Dulf van den Bisschop) voor Arno Boon en Raython AB (Chaiton F Z).

Alle resultaten