Jade Van Renterghem wint Grote Prijs Stal Bocage

Jade Van Renterghem wint Grote Prijs Stal Bocage

Afgelopen weekend verzamelden de Oost-Vlaamse springruiters bij Stal Bocage. In de 1.25m regionale Grote Prijs kwalificeerden drie combinaties zich voor de herkansing. Jade Van Renterghem zette de snelste tijd met Mojita Van 't Hulgenrode (Catoki x Coreggio, fokker: Stal De Ridder).

Het paar bleef ruim één seconde voor op Eline Goethals met de 9-jarige Mc Kenny Van 't Malsemhof (Quinn vd Heffinck x Ulak des Chateau). De derde trede van het podium kwam op naam van Maxim Godecharle met de Bisquet Balou vd Mispelaere-zoon, Orlando van 't Nederhof.

Godecharle haalde ook de vijfde plek op de rug van O Cyntaya van 't Nederhof.  Eveneens met het hout in de lepels tijdens de basis, maar buiten de toegestane tijd strandde Kristof Vanhooren op de vierde plek in het zadel van Espoir (Zirocco Blue x Con Air).

Eerder op zaterdag schreef Olivier De Geest de 1.15m proef op naam. De Geest snelde naar de winst met Electra Z (Elvis Ter Putte x Kannan, fokker: Patrick De Geest). Het paar werd opgevolgd door Heleen Bourdeaud'hui met onder het zadel Finca (Fingo de Muze x Pachat). Op de derde plaats strandde Maxim Godecharle met O Cyntaya van 't Nederhof. Steve Lefevre volgde op plek vier in het zadel van Paola vd Bisschop (Lector vd Bisschop).

Op zondag werd de hoogste proef op 1.20m hoogte gebouwd. Merel Verstuyft snelde daarbij naar de winst met Lucky Star-k Van 't Kattenheye (Cooper vd Heffinck x Randel Z). De amazone wist als enige de basisomloop foutloos af te werken. Paul De Stoop volgde met Mon Ami (I'm Special de Muze) voor Jolien De Schepper met Jina DW (Cicero Z).

Eerder sprong Kimi Defoer op zondag naar de 1.10m zege. In het zadel van Classics G&G Z (Cassino Z) bleef Defoer ruim vier seconden voor op Michele Schockaert met Egoosje (Gaillard de la Pomme). Yente De Smet volgde op de derde plek met Gambo (Canadian River).


F. © privé J.