Event Rider Masters gecanceld door Coronavirus

Event Rider Masters gecanceld door Coronavirus

Event Rider Masters hebben een risicoanalyse gemaakt m.b.t. het Covid-19 virus. Gezien de lokale richtlijnen en verplichtingen, is er besloten de 2020 editie te cancellen. 

De ERM 2020 is een evenement dat drie landen omvat, die momenteel alledrie getroffen zijn door het virus. 60 personen uit 6 verschillende landen moeten rondreizen voor deze organisatie. Het zijn deze verplaatsingen die onmogelijk te realiseren zijn zonder risico's te nemen. 

Alle individuele organisatoren, en dat zijn Burnham Market, Chatsworth, Arville en Jardy zijn wel van plan om zelf een event te organiseren. 

ERM is wel van plan om in 2021 door te gaan op het elan van de vorige jaren. 


Sinds 2016 linken de ERM verschillende hippische centra. Elk centrum organiseert drie fasen, waarbij elke fase door dezelfde combinatie afgelegd moet worden. De eerste fase is dressuur, de tweede springen en de derde eventing. 

Deze fasen worden ingericht volgens de richtlijnen voor een CCI4* van de FEI. Dressuur en springen zijn in een ring, eventing op een outdoorparcours dat tussen de 3,4 en 4 km lang is en tussen 30  en 35 vaste hindernissen omvat.


Bron: persbericht.