Cathrine Dufour wint GP Freestyle Stockholm

Cathrine Dufour wint GP Freestyle Stockholm

In Stockholm werd er deze ochtend gedanst. De Grand Prix Freestyle werd gewonnen door Cathrine Dufour met haar Atterupgaards Cassidy. Ze bleef nipt onder de 90%.


QUICK RESULT

1. Cathrine Dufour - Atterupgaards Cassidy

2. Isabell Werth - Weihegold Old

3. Patrik Kittel - Well done de la Roche CMF


Cathrine Dufour danste met Atterupgaards Cassidy naar een score van maar liefst 89.445%. De Caprimond-zoon kreeg van het Deense jurylid Susanne Baarup zelfs een score van 91.450%!

De strijd om het goud was uiterst spannend. Winnares van de GP eerder deze week, Isabell Werth kwam dichtbij met een score van 89.310%, amper 0.14% van Dufour. In tegenstelling tot eerder deze week, werden de 14-jarige merrie uit Blue Hors Don Schufro en Werth niet unaniem geplaatst. De scores lagen verder uiteen, al kreeg Werth ook van twee juryleden meer dan 90%. 

Patrik Kittel, in de GP net naast het podium, behaalt met Well Done de la Roche CMF (v. Furstentraum) in de Freestyle met een medaille. Zijn score van 86.115% is goed voor brons. 

Jessica Von Bredow-Werndl speelde haasje over met Patrik Kittel. Stond Kittel in de GP net naast het podium, is dat plekje nu voor Von Bredow-Werndl. Met Zaire-E, een vijftienjarige Son de Niro-dochter scoorde ze 85.825%. Therese Nilshagen sluit met de Danone 4-zoon Dante Weltino de top vijf af. Zij kregen gemiddeld 83.765% van de jury. 


De volledige uitslag vind je hier