Ines van den Bosch en Pauline Van Dyck scoren in Opglabbeek

Ines van den Bosch en Pauline Van Dyck scoren in Opglabbeek

Op de slotdag van de Sentow da Space Euregio  was het uitkijken naar de 1.30m finale. Daarin domineerde lokale amazone, Ines van den Bosch volledig en sprong naar de eindwinst met Infinity vd Heffinck.

Van den Bosch hield als enige de chrono foutloos onder de 37 seconden met de 11-jarige Infinity Vd Heffinck (Contact vd Heffinck). De Limburgse amazone strandde bovendien op de derde plek met de NRPS-merrie van Mirjam Bierings, Gogo (A'Lee Spring Power). Het podium in deze 1.30m hoofdrubriek werd afgewerkt door Elke Appeltans met de Vleut-merrie, Falvé.

Net buiten het podium sprong Mathieu Bourdeauhui met de 8-jarige Toronto naar de vierde plaats voor Laurent Mahieu met de BWP-ruin, Kamaro van 't Siamshof.

Voor de pony's stonden de hoogste hindernissen gebouwd op een hoogte van 1.20m. Samen met Orchid's Azalea sprong Pauline Van Dyck naar de eindwinst en bleef zo Laure Tijskens met Navayo (Jerome Van de Vindelhoeve) voor. Kirsten Kreemers vervolledigde het podium met Kinean (Kosmo van Orchid's) en bleef zo Siebe Leemans met Orchid's Lonette (Kanshebber xnn) voor.

Bij de junioren won Nicolas Lambrecht de 1.10m eindrubriek. Samen met Winsey bleef Lambrecht Elisabeth van Münster met Cassandra vh Legitahof Z (Chellano Z) voor. Floor Janssen vervolledigde het podium in het zadel van haar Happy.

De senioren 1.10m proef kwam op naam van Niki Geenens met onder het zadel haar eigen Gazelle van de Vaelenberg (Toulon). Marijke Gabriels volgde met Exlusive Lady RV (Chin Chin), voor Nina Both met Suri Li (Spiderman).

Bij de pony's wist Isabelle Roepel de concurrentie achter zich te houden. De Nederlandse won overtuigend met Anouk en bleef zo Rik Nauta met Conrenzo voor. Tess Olaerts vervolledigde het podium met Nico.

Op zaterdag reed Femke Braat als beste Nederlandse naar de zesde plek in de 1.20m finale. Samen met First-Choice (Manhattan) hield ze het foutloos.