Hélène Houben: "Dit was mijn eerste wedstrijd na de Corona-stop"

Hélène Houben: "Dit was mijn eerste wedstrijd na de Corona-stop"

Hélène Houben won afgelopen zondag de beker van Limburg. Wij spraken na afloop met de amazone die duidelijk erg blij was met haar overwinning. "Dit had ik echt niet verwacht", begint ze.

"Eigenlijk ging ik normaal gezien zelfs niet deelnemen", gaat ze verder. "Ik had de laatste tijd wat last met het vertrouwen en was eigenlijk naar Kuringen gekomen om mijn zelfvertrouwen in het 1m20 weer op te bouwen. Ik was dan ook erg blij dat ik al in de finale geraakt was. Mijn paard, Melina, sprong twee foutloze omlopen in die finale waardoor we aan de barrage mochten deelnemen. Ik besloot dan ook om een relatief snelle ronde te rijden maar geen onnodige risico's te nemen. Dat heeft dus goed uitgedraaid", lachte ze.

"Ik ben tijdens de Corona-stop wel wat blijven rijden maar ik heb mij vooral toegelegd op het dressuurwerk. Dan ben ik een paar keer gaan trainen maar dit was mijn eerste officiële wedstrijd. Ik hoop dat de rest van het seizoen even goed kan verlopen", glundert ze. 

"Ik wil ook vooral iedereen bedanken die in mij is blijven geloven en dan vooral mijn trainer, Isabelle Liefsoens. Toen ik het even niet meer zag zitten, stond ze altijd voor me klaar. Zonder haar was deze overwinning niet mogelijk geweest", besluit Hélène.