Hans Van Laer scoort Grand Prix winst bij Woutershof

Hans Van Laer scoort Grand Prix winst bij Woutershof

Na een barrage van twaalf wist Hans Van Laer op zondag de 1.45m Gold Grand Prix op naam te schrijven met de eigen gefokte, Jackson Van t Laerhof. Slechts twee duo's noteerden een dubbele nulronde.

Van Laer en de 12-jarige zoon van Quasimodo vd Molendreef klokten foutloos af in 41,92 seconden. Met een nipt verschil volgde Simon Prouvé op de tweede plaats met onder het zadel de 10-jarige Gloria vh Kapelhof (Andiamo vh Kapelhof). De snelste chrono werd gezet door Laura Stotzem met onder het zadel Guitlermo (Tangelo vd Zuuthoeve).

Met één springfout strandde het paar op de derde plaats voor Nick Verlies met de BWP-ruin, Luigi Van De Nethe (Baloubet de Rouet). De tp vijf werd afgewerkt door Niels Fockaert met Jens Nijs' Fokker 50 (Andiamo).

In de 1.35m proef hield Gauthier Mercenier de concurrentie achter zich. Mercenier won met de sBs-ruin, Hobbit Du Houmier. Op de rug van de 8-jarige zoon van Jenson Van 't Meulenhof bleef Mercenier, Clément Fortin met Inka van de Castershoeve (Indian Gold) voor. Bart Olaerts vervolledigde het podium met Jamaican Sun (Cicero Z).

Thuisruiter, Seppe Wouters won de 1.25m proef met de KWPN-merrie, Elvira (Toulon). Het duo was net geen twee seconden sneller dan Julie de Pelsmaeker met Contendra (Contender) onder het zadel. Lars Demeersman werket de top drie af met Baldessarini onder het zadel.

Alle resultaten