Hanne Stes voert vrouwelijk podium aan in Grand Prix VOR

Hanne Stes voert vrouwelijk podium aan in Grand Prix VOR

In Lier werd er naast een SIiver League afgelopen weekend ook een regionale wedstrijd van de VOR gesprongen. Het hoogtepunt van het weekend daar was een 1m25 met barrage en de amazones domineerden. De overwinning was voor Hanne Stes. Zij rekende op Odin of Ballmore (v. Thunder vd Zuuthoeve) om in 42,14 seconden een foutloze ronde te springen. 

De tweede plaats was voor Sofie Janssens. Zij kon in het zadel van Anybody een foutloze ronde springen in 47,29 seconden. Alicia Lienard zette met Urikene des Forets (v. Mylord Carthago, f. Couvains) de snelste tijd neer maar kregen een springfout achter hun naam.

Sandra Buytaert (Elounda Girl) en Lorenzo Yagci (Nelson vd Watering) eindigden op plaatsen vier en vijf.

Klik hier voor de resultaten

1M25 KT

In het 1m25 van de Kleine Tour reed Kim Colaers naar de overwinning. Zij kon in het zadel van C Amelusina R20 (v. Merus T, f. Stal Roelofs) een foutloze ronde sprignen in 27,34 seconden. Merel van Assche en G-Hera Z (v. Griseldi) volgden op de tweede plaats. Zij konden de nul behouden en klokten af in 27,07 seconden. Jan Caers vervolledigde de top drie in het zadel van Coming Home Z een foutloze ronde springen in 29,33 seconden. 

Louke Baeten (Andretti S) en Patrick Scheirs (Daan van de Vrunte) vervolledigden de top vijf.

1m15 

In het 1m15 reed Stef Brosens Nobel Z naar de overwinning. Het duo liet het hout onaangeroerd en finishte in 27,83 seconden. Julie Ooms nam zowel de tweede (Diarado-Son Z) als de derde (Levista Z) plaats mee naar huis nemen. Voor Wilke Willems (Vaya van't Loo Z) en Jana Ceusters (Nassica ) was er een vierde en vijfde plaats.

In het 1m15 op zondag zorgde Paulien Hertleer voor de beste prestatie. Zij kon in het zadel van Hot Stuff een foutloze tweede fase springen in 25,94 seconden. Shelsey Berckvens en Melanie namen de tweede plaats mee naar huis. Het duo liet alle balken in de lepels en finishten in 27,35 seconden. Evi Peeters en Nirvana van het Heikanthof namen de derde plaats voor hun rekening. Zij sprongen een foutloze ronde in 28,29 seconden.

Lore Pasteels (Eminent vh Wilderthof) en Shelsey Berckbens (Huppydam WP Z) eindigden op plaatsen vier en vijf. 

In de verschillende 1m05 rubrieken waren Dorien Vandercruys (Joanca), Sigrid de Cock (Antigone de Kezeg), Fleur Holleman (Faltic), Stephanie Storms (Eir van de Tombeele); Carro Campo (Zanzibar Ds), Alyssa Looyens (Iluna di Cantero), Olivia Vranken (Lector), Thomas Heremans (Nepton vd Zwaluwhoeve) en Sandrine Caluwaert (Love Me d'Ici) de laureaten.

Klik hier voor alle resultaten