GP-zege voor Thomas Leemans bij het Azelhof, familie Van Es regeert

GP-zege voor Thomas Leemans bij het Azelhof, familie Van Es regeert

Op zaterdag stonden de hindernissen op 1.30m hoogte voor de Grote Prijs van de VOR op de pistes van het Azelhof in Lier. Thomas Leemans was de grote winnaar met Petrouska Dm Z (v. Peppermill). 

Op zaterdag werd de hoogste klasse van de regionale VOR-competitie verreden in het Azelhof, met 51 deelnemers aan de start. Over 1.30m hoogte zorgde Thomas Leemans voor de snelste ronde in het zadel van Petrouska Dm Z (v. Peppermill). Stef Bossaerts volgde op een halve seconde met Quino + RC (v. Kaiser van het Lamsbroeck). De top drie werd besloten door Celien Van Beylen op Diamantina Z (v. Diamant de Semilly). Net buiten het podium stond Isidoor Van Rompaey op vier met Millésimé P Z, voor Liesje Vanderwegen op Puyol de Kalvarie.

Een rubriek eerder stonden de hindernissen op 1.15m en kwamen maar liefst 112 combinaties hun geluk beproeven. Niki Geenens duldde geen tegenspraak en domineerde het podium. De amazone haalde de overwinning binnen op de rug van Gazelle van de Vaelenberg (v. Toulon) maar had met Helios vd Spelonckhoeve (v. Dulf van den Bisschop) nog een tweede ijzer in het vuur en eiste nog het brons op. Xander Van Es legde het vuur aan Geenens' schenen en werd tweede op Impuls vd Heffinck (v. Cooper vd Heffinck). Voor Paul Scheirs was er de vierde plaats met Midnight Sugar (v. Vigo d'Arsouilles), Stephanie Storms zette In the Mood van het Wimpelhof (v. Winningmood van de Arenberg) op vijf. 

Karsten Van Es volgde in de voetsporten van z'n vader en won in het zadel van Gypsy Chip (v. Chippison) de 1.05m rubriek. Hij hield Aurélie Hoskens met Kay - H (v. Harley VDL) en Lobke Fillé met Quadee vh Meerdaalwoud (v. Elvis ter Putte) achter zich, die respectievelijk op twee en drie kwamen te staan. 

Vrijdag

Een dag eerder was het vader Danny Van Es die de concurrentie van de 1.25m-rubriek achter zich liet op Impuls vd Heffinck. Jan Caers volgde op de voet en werd tweede op Coming Home Z (v. Calvaro Z). Nicolas Rombouts eiste de derde en vierde plaats op met respectievelijk Mister Manattan (v. Ugano Sitte) en Nexon (v. Deauville de La Vie). Nico Van Der Plaetsen besloot de top vijf met My Secret of Usie (v. Emerald van 't Ruytershof). 

Zondag 

Op de laatste dag won Paulien Hannes de 1.15m proef in het zadel van Faranka (v. Lexicon). Zij waren 2,5 seconde sneller dan Djani De Beule die tweede werd op Qui Cantera (v. Di Cantero van Ter Hulst Z). Zij bleven dan weer twee seconden voor op Jill Verheyen en Lewis St (v. Echo van het Neerenbosch). In de top vijf zagen we verder Charlotte Van Bellinghen op vier met Kalisha du Chablis (v. Flipper D'Elle), Marianne Verhulst besloot met Djezebel de Kezeg (v. Verdi) op vijf.

Klik hier voor alle resultaten