GP-winst voor Yana Jansegers in Destelbergen

GP-winst voor Yana Jansegers in Destelbergen

Het Barelhof in Destelbergen vormde afgelopen weekend het decor voor de ruiters van de HROV. In de Grote Prijs Greenfield Selection zegevierde Yana Jansegers in het zadel van O Cyntaya van t Nederhof (v. Cluysenaer PNI). 

Jansegers was met 40.56 de snelste in een parcours van 1.25m hoog. Miel Delhaye zat haar op de hielen met Oliver Weyts Van Schraevenacker (v. Indoctro) en finishte in 42.77, goed voor een tweede plaats. Femke De Graaf besloot er het podium met Joker Van De La Rosteehoeve (v. Faldiano). 

Vincent Bourguignon finishte zijn tweede ronde met Burundi V/D Bleukhoeve Z (v. Bamako de Muze) op de vierde plaats, Dorien Berkers volgde met Argos van Hof ter Naillen (v. Querlybet Hero) op vijf.

De Graaf deed in de 1.15m rubriek beter met Kriannelina (v. Cidane) en ging er met de overwinning aan de haal. Ivo Van Gucht werd er met Quasi II Vg Stables (v. Elvis ter Putte) tweede. Dries Van Meervenne reed Qinzhou Van De Elshoeve (v. Echo van het Neerenbosch) naar een derde plaats. 

Bert Van Den Branden was omnipresent want hij nam niet één, niet twee, maar 3 plaatsen voor zijn rekening onder de geplaatsten. Hij eindigde op zowel vijf, zes als zeven in deze rubriek. 

Op zondag ging de overwinning naar Arissa Leroy in de 1.20m. Leroy sprong in het zadel van Queen vd Bisschop (v. Mosito van het Hellehof) foutloos rond in 61.69. Jelle De Mulder volgde op de voet en kwam met Mdina Hof ter Zeedycke (v. Quinn van de Heffinck) in 61.74 over de finish, goed voor een tweede plaats. Vincent De Vlieger besloot er de top drie met Flying Picasso (v. Emir Van De Cadzand). 

In de 1.10m rubriek reed De Vlieger Flying Picasso naar een tweede plaats, waar ze Paul De Stoop met Robin De Fagnet zagen voorgaan. De derde plaats was voor Brecht Gordier en Calexico Z (v. Clinton I). 

De winst in de meter was voor Kato De Meyst. Zij sprong met Fuchsia V/D Donkhoeve (v. Malito de Reves) de snelste ronde. Axelle De Backer kwam met 60 honderdsten meer op de tweede plaats met Ungaro (v. Heartbreaker). Julie De Vleeschouwer werd derde in het zadel van Poseidon van t Laar (v. Lavillon).

Alle resultaten