Gouden Sporen zijn kers op de taart voor Kelly Dhondt bij Provinciaal Kampioenschap LRV

Gouden Sporen zijn kers op de taart voor Kelly Dhondt bij Provinciaal Kampioenschap LRV

De West-Vlaamse ruiters verzamelden afgelopen weekend op het ruitertornooi ingericht door LRV Izegem, die tevens de eer hadden het Provinciaal Kampioenschap onder de vleugels te nemen. Een prachtig weekend leverde het lint en de Gouden Sporen op voor Kelly Dhondt en Marielle des Vauxelles.

Na een succesvolle zomer in de Klasse Zwaar heeft de amazone uit Oedelem-Beernem het outdoor-seizoen afgesloten met de titel van Provinciaal Kampioen. In het zadel van Marielle des Vauxelles, een merrie van Va-Vite gefokt door René Loeys was de amazone opnieuw niet te kloppen over 1.30m hoogte en nam naast het groen-witte lint ook de befaamde Gouden Sporen in ontvangst. Jolien Demeyer kon na een uitdagend basisparcours de barrage bereiken met Chablis-J (v. Flamenco Desemilly) maar de negentienjarige merrie was net zeven honderdsten te traag voor de overwinning en kreeg zilver. Steven Decaigny kwam op Gloria (v. Arthos R) aan de beurt en werd derde. Yana Coppillie zette alles op alles met Petit Filou van de Nachtegaele (v. Chacco Me Biolley) maar net iets te veel risico hield het duo op een vierde plaats. Youri Vandamme besloot zijn deelname met zijn eigen gefokte Molly van 't Poezelhof (v. Iceberg ST) op vijf. 

Coppillie liet zich ook in de klasse Midden opvallen door er met Erle Hof Ter Zeedycke (v. Thunder van de Zuuthoeve) naar het brons te springen. De overwinning was voor een sterke Joeri Vandewaetere en Queen Rosy van 't Vrijbos (v. Jaguar van Paemel). Edouard Noppe besloot een glansrijk zomerseizoen met zilver voor Elegance "F" (v. Orame). Samir Brahimi zagen we met Nova Star vd Schelpenhoeve (v. Kannan) op vier na een foutloze barrage. Ook Emma Strubbe reed mee voor de prijzen op Balierina (v. Special D) en besloot op vijf. 

De famile Noppe was opnieuw omnipresent want ook Ann-Florence Noppe liet van zich horen in de Klasse Licht. Op Retina van de Plaetse Molen (v. Herald III) werd de amazone tweede voor haar (kersverse) man Ward De Mûelenaere en Rector van de Plaetse Molen (v. Untouchable). Beide merries zijn een fokproduct van Jan De Mûelenaere. Er was echter geen houden aan Jarne Gyssels die met overmaat op één stond met Radical van de Pereboom (v. Chatman), een merrie uit de stallen van de overleden maar nog steeds herdachte LRV'er Godfried Storme. Coppillie zagen we hier de kop opsteken op vier met A Capella du Coeur d'or Z (v. Aganix du Seigneur Z). 

Wim Nyssen imponeert in de dressuur

In de allerhoogste dressuurreeks, stond er geen maat op Wim Nyssen (LRV Bredene) met zijn Magic (v. Fidertanz -f: Herman Nyssen).  Kurt Van Doorne (LRV Westkapelle) pakte het zilver met Jaquinto vd Kiekmoortel (v. Escuro), voor Marc Van Den Abeele (LRV Westkapelle) en Don Amour (v. San Amour). De klasse Zwaar 2 gaat eveneens naar Wim Nyssen. Met Romy van de Kwadeweg (v. Fidertanz) reed de kustbewoner naar provinciaal goud. In de klasse Zwaar 1 ging die eer naar Tanita Blomme (LRV Oedelem Beernem) met Ilanah.

In de hoogste reeks van de achttallen was de zege overtuigend voor de veteranen van LRV Ardooie. En ook bij de viertallen reeks Zwaar, was er goud voor LRV Ardooie.

Alle resultaten

Lentel Vandekerckhove werd op het Provinciaal Ponytornooi de winnares van de klasse DM op El Jimana (v. Jimmerdor de Florys). Ook in het stijlrijden werd het duo uit Ardooie op één geplaatst. Jarno Vanwalleghem kwam in beide rubrieken op twee met Orphee (v. Erin of Hazelfield). 

In DL stond Jeanne Moors uit Ardooie op één met Querida. Febe D'Haluwin, een amazone uit de plaatselijke rijvereniging, volgde op twee met Egmond voor Alicia Vackier en Mageno, eveneens een combinatie uit Ardooie. 

Alle resultaten


Bron: LRV