Gouden combinatie: Aure De Schrijver en Konquistador Van Orchid's

Gouden combinatie: Aure De Schrijver en Konquistador Van Orchid's

In de Grote Finale van het Kampioenschap Pony's binnen de HROV is afgelopen weekend de nieuwe ponykampioen gekroond. Aure De Schrijver vormde er met Konquistador Van Orchid's de te kloppen combinatie maar bleven ongeëvenaard. 

Slechts 8 ruiters kwamen door de selectieproef om verder te kunnen strijden voor de eindzege van het kampioenschap. De felbevochten titel ging in de grote finale uiteindelijk naar Aure De Schrijver. De jonge amazone vormt sinds eind maart een combinatie met de hengst uit Kanshebber. De pony moest De Schrijver meenemen naar een hoger niveau en dat lijkt aardig te lukken met deze overwinning. 

Het zilver was voor amazone Kato De Vos. Zij sprong met Watou van de Vely (v. Ive van de Delthove) een foutloze ronde in 41.61 en bleef zo voor op Ella Bomere. Bomere kwam aan de start met een fokproduct uit winnaar Konquistador Van Orchid's, Versace Prinseveld dsc begeleide haar naar het brons. 

Met één tijdsfoutje in de eerste ronde besloot Kato De Meyst haar kampioenschap met Raspoetin (v. Hondsrug Raspoetin) met de vierde plaats. Jinthe Van Steerthem werd vijfde met 4 strafpunten in haar tweede ronde met Bugatti. 

In de kleine finale was Ella Bomere de winnares over 2 fasen. Met Craigweil Vin Diesel (v. Craigweil Beu Diddle) mocht ze het goud in ontvangst nemen. Marie Reygaerts nam met Larentina de tweede plaats voor haar rekening. Het podium werd gesloten met Zita De Wilde en Unlimited Dee van de Eekhoek (v. Kanshebber) op drie. 

Volledige resultaten