Giuliano Renda en Lara de Liedekerke-Meier domineren bij BK zes-en zevenjarigen in Nokere

Giuliano Renda en Lara de Liedekerke-Meier domineren bij BK zes-en zevenjarigen in Nokere

Bij L'Equino werden ook de Belgische kampioenschappen voor zevenjarigen en zesjarigen verreden. Lara de Liedekerke-Meier domineerde het podium bij de zevenjarigen. Bij de zesjarigen won Giuliano Renda het kampioenschap.

Giuliano Renda verzekerde een thriller van formaat tijdens het Belgisch kampioenschap voor zesjarigen. Samen met Rock & Roll vd Bakergem (Kato T Z, fokker: Nathalie De Roeck) nam Renda een ongelukkige start en vertrok op positie 15 na het dressuur. Een foutloos springparcours en perfecte cross leverde uiteindelijk het goud op. Renda verwees zo Wouter De Cleene naar het brons en zilver.

De Cleene volgde met Rolex van de Sluize (Vannan, fokker: Eric Steyaert) op de tweede plaats en met Ragdoll de Tamiste (Vigo d'Arsouilles, fokker: Stal Tamise) op brons.

Lara de Liedekerke-Meier eist podium op bij zevenjarigen

Het werd een eenzaam podium na afloop van het Belgisch kampioenschap voor zevenjarigen. Lara de Liedekerke-Meier eiste zowel het goud, zilver als brons op. Met haar eigen gefokte, Kiarado d'Arville (Diarado) nam de Belgische amazone vanaf dag één de leiderspositie aan en gaf deze niet meer uit handen.

Samen met Q-Knock For Me (Breemeersen Crescendo) volgde ze zichzelf op op plaats twee terwijl ze met Quintus (Diarado) de derde plaats opeiste.

Alle uitslagen

F. © Paardensport Vlaanderen