Gillian Vermeulen heer en meester in Winterwerking Vincent Martens

Gillian Vermeulen heer en meester in Winterwerking Vincent Martens

Opnieuw stond topsport bovenop bij Stal Vincent Martens met de achtste manche van hun Winterwerking. De laatste ereronde werd ingezet door Gillian Vermeulen terwijl eerder Zita De Wilde de pony-rubrieken afsloot.

Slechts zeven ruiters waagden zich aan de 1.20m hoge hindernissen. Het parcours vergde het betere bochtenwerk en opperste concentratie. LRV-ruiter Gillian Vermeulen was meteen bij de pinken en stuurde Tabor van Papinglo Z behendig doorheen het parcours. Het duo kon als enige foutloos blijven en kreeg de trofee, samen met een mooi zakcentje, overhandigd. Michiel Denoo was eveneens op geen fout te betrappen in het zadel van Jack maar eindigde net buiten de tijd waardoor ze op twee kwamen. De snelste tijd werd in de barrage geleverd door Ellen Vandeven op Titanne vd Rottery Z maar een springfout liet hen op drie stranden. Günther De Zutter werd vierde Dobiacco Z voor Jochen De Potter en Bardolino Z op vijf. 

Proef 1.10m 

Vandeven had Titanne vd Rottery Z voorheen ook al opgezadeld voor de rubriek over 1.10m. En met succes want ze zette de proef op naam en liet zo opnieuw De Zutter en Dobiacco Z achter haar. De top drie werd vervolledigd door Jolien De Cnuydt op Pandora ADB. De vierde plaats ging naar Benjamin Piepers met Robbie van het Heidehof, Helene Meulenijzer werd vijfde op Essentielle van 't Ameldonck Z. Enkel deze top vijf bleef dubbel foutloos. 

Proef 1m

Over 1m stuurde Thimothy Denutte Coldplay richting de overwinning. Ze werden op de hielen gezeten door Stephanie Parys die tweede werd met Ortesse van het Heifort. De derde plaats ging naar Jasper Thienpont in het zadel van Romanov van 't Hageland. Jeremien Vande Vyvere van Trust Back Riding vulde de vierde plaats in met Conilja van Den Bosrand gevolgd door Laurence Dujardin op Marcorado VM. 

Pony's


De hoogste rubriek voor pony's had de sprongen eveneens op 1m staan. Daar kon Zita De Wilde als enige haar pony Orchid's Nanette foutloos houden. Naast Nanette zadelde De Wilde ook nog L'Eros van het Eikerhof waarmee ze derde werd. Stien Bultinck kwam tussen De Wilde instaan op twee met Chica van de Eekhoek. Léonie Buyck werd vierde met Dart, Rhune de Coninck eindigde op vijf met Unique Prinseveld. 

Ook de 90cm rubriek had geen geheimen voor De Wilde en Orchid's Nanette want het duo pakte ook hier al het goud mee naar huis. Léonie Buyck volgde op twee met opnieuw Dart, Stien Bultinck werd derde op Chica van de Eekhoek. De vierde plaats was voor Nand Vullers met Quinto VM gevolgd door Mathijs Van den Branden op Vienna. 

Bij de 80cm won Gaëlle De Leersnyder in het zadel van Tikki. Met slechts dertig honderdsten verschil verwees ze Milan Van de Veire naar twee met Fury die op hun beurt op de hielen werden gezeten door Julie Verkercke en El Ninjo. Elona Bala werd vierde met Craigweil Vin Diesel, Nand Vullers rondde de top vijf af met Quinto VM. 

Alle resultaten