Geoffrey Cobbaut wint Krismar Grote Prijs in Aalter

Geoffrey Cobbaut wint Krismar Grote Prijs in Aalter

Geoffrey Cobbaut was op zaterdag de beste in de Krismar Grote Prijs binnen de WVUR. Bij de pony's ging Laurence Declercq met de hoofdzege aan de haal.

Cobbaut had de al negentienjarige Zina (v. Padinus) onder het zadel voor de hoofdrubriek. De hindernissen in deze Grote Prijs stonden op 1.25m hoogte. Geen probleem voor Cobbaut en Zina zo bleek, want het duo won met ruim een seconde voorsprong. Op twee volgde Maxim Godecharle, hij had Una van t Lindenhof Z (v. Udarco van Overis) gezadeld. Nog eens een seconde vershil hield Estee Bomeree op drie, met Chiquita van t Ameldonk Z (v. Cicero Z Van Paemel). Sander Logghe reed Petite Fille (v. Kafka vd Heffinck) naar de vierde plaats voor Thibaut Behaegel en Janis van Schuttershof (v. Kashmir van Schuttershof). 

Een rubriek eerder, in de prijs Result Equine over 1.15m, was de zege voor Zoe Devriendt. In het zadel van Et Voila van de Ringhoeve (v. Elvis ter Putte) was de amazone achttien honderdsten sneller dan Stefanie Callens met Phoenix van het Vlierhof (v. Just Biscuit van het Vlierhof). Zij waren op hun beurt ook exact achttien honderdsten sneller dan Sophie Vanhoutte, die op de rug van Diaz van T Hoveke (v. Fuego du Prelet) derde werd. Julie Devloo kwam met Kaylinn K (v. Connect) op vier te staan, Marc De Brabandere volgde op vijf met Nikita van de Hooidreef (v. Skill Z). 

Jonas Vanhollebeke domineert Krismar Talent Tour

In de Krismar Talent Tour voor zesjarige paarden domineerde Jonas Vanhollebeke het podium. Met de zesjarige Real Pleasure stal DHC (v. For Pleasure) won hij de proef, Ratatouille stal DHC (v. Thunder van de Zuuthoeve) werd door de ruiter naar het zilver gereden. Megan Perquy veroverde op Hera vd Lindehoeve Z (v. Heron vh Bakkershof) het brons. Op vier stond Marc De Brabandere met Senna de La Vie Z (v. Hunter's Scendix) voor Femke Deny en Stuart Little Tc Z (v. Sir Obolensky Z). 

Laurence Declercq houdt concurrentie achter zich bij de pony's

In het zadel van Harmonie du Levant (v. Uhland D Aven) was Declercq overtuigend de snelste over 1.10m en won. Op twee zagen we Thibault Van Hollebeke die succesvol de teugels van Gigolo overnam van zijn zus, Julie. Zita De Wilde zorgde als laatste voor een foutloze ronde en zette het brons op haar naam met Unlimited Dee van de Eekhoek (v. Kanshebber). Renée Vanhullebus reed Rebel Diamond naar vier, Apolline Vanoverberghe besloot met Moustache op vijf. 

Zita De Wilde liet de competitie op afstand in de 1m-rubriek en zegevierde met L Eros van het Eikerhof (v. Lamento III). Manon Vinckier was met Nero van het Pleintje (v. Ten Anker Jerolianca) goed voor de tweede plaats, Jitske Vantieghem besloot de top drie met Spotty. Vier was voor Chazmay Loose Aernoudt met On Top, Margot Debussche werd vijfde met Vasco Optimus (v. Goliath van de Groeneweg). 

Joëlle Vanhullebus zegeviert in Fun Tour

In de Fun Tour, die net als de ponyrubrieken op zondag verreden werd, was Joëlle Vanhullebus de beste in de 1.10m hoofdrubriek en had daarvoor Brenda Louvo (v. Messire Ardent) gezadeld. Annelore Desmet zagen we met Too Late de Brève Z (v. Triomphe de Muze) terug op twee. Lore Decock sprong naar het brons in het zadel van Quiberon van t Heidehof (v. Bisquet Balou vd Mispelaere). 

Alle uitslagen