Geoffrey Cobbaut verovert goud in hoofdnummer Winterjumping Zellik

Geoffrey Cobbaut verovert goud in hoofdnummer Winterjumping Zellik

Naar goede gewoonte stond ook het voorbije weekend weekend in Zellik in het teken van nationale springsport tijdens week zes van de Winterjumping. De 1.45m hoofdproef op zaterdag kende zijn winnaar met Geoffrey Cobbaut die in het zadel van Lambada een onoverwinnelijke ronde neerzette.

De tweefasen special over 1.45m hoogte kende voor Cobbaut in het zadel van Lambada geen geheimen, en in een onklopbare tijd van 29.46 seconden vloog het duo er naar welverdiende winst. Met ruim anderhalve seconde meer op de teller nam de Braziliaan Roberto Mendoca Dias het zilver voor zijn rekening met In Between, exact een halve seconde voor de Britse India Bussey op Bambou De L'yserand.

Net buiten het podium werd een knappe foutloze ronde van Ben De Craene en Jaguar vd Berghoeve, met een tweede fase in 34.89 seconden, beloond met een vierde plek. Steven Vermeir maakte op de rug van Cyrius de Caudard één jammere springfout, en werd zo vijfde.

Vermeir bovenaan op podium in 1.35m rubriek

Diezelfde Vermeir stond dan weer wel bovenaar het podium tijdens de eerdere 1.35m proef. Samen met Autreau liet hij alle balken mooi in de lepels liggen, en klokte hij af op 29 seconden rond. Benjamin Pieters volgde op Waka Waka Z met een tijd van 30.22 seconden als tweede, net twintig honderdsten voor Luchien Dewachter met G Star Z.

Vind de volledige resultaten van alle proeven HIER terug.