Geoffrey Cobbaut schittert met winst in Baudour

Geoffrey Cobbaut schittert met winst in Baudour

Deze week wordt er nationaal gesprongen in Baudour. In de 1.40m Gold Tour op vrijdag liet Oost-Vlaming, Geoffrey Cobbaut geen ruimte voor de concurrentie. Cobbaut snelde naar de winst met zijn Lambada D.

De 1.40m hoofdrubriek kende zijn winnaar in Geoffrey Cobbaut en de BWP-merrie, Lambada D (Edjaz van 't Merelsnest). Het paar bleef net geen twee seconden voor op Adam Carey (IRL) met onder het zadel CSF Keatingstown Blue Lagoon (Zirocco Blue). Boris Mauroy vervolledigde de top drie in het zadel van Nimbus Vd Donkhoeve (Bamako de Muze).

Net buiten het podium volgde Axel Vandoorne met Mac Jack Courtier (Indoctro) voor Benjamin Pieters, die zowel plaats vijf als zes op naam schreef. Pieters volgde in de prijzen met respectievelijke Waka Waka Z (Wilson) en Okinawa van de Meerhoeve (Dieu-Merci van T&L).

Eerder schreef Cobbaut ook al de 1.30m proef op naam. Opnieuw met ruim één seconde voorsprong won de ruiter in het zadel van Intox van Groenhove (Turbo van 't Gestelhof). Hicham Chani (MAR) met de BWP-merrie, Queen Ban Dassegem (Isaak d'Elle van Dassegem). Pierre Procureur vervolledigde de top drie met zijn Foxtrot du Loir (Quintus).

In de 1.20m rubriek domineerde Naomi Saubain het podium. Saubin sprong naar de winst met Puzzle du Langwater (Leipheimer van 't Verahof) en volgde zichzelf op met Fybalia I VM Z (Fighting Leo G HS). Alaric Dubrulle vervolledigde de top drie met de sBs-ruin, Kookai de Bellignies (Diamant de Bellignies).