Geoffrey Cobbaut heer en meester op Summerjumping

Geoffrey Cobbaut heer en meester op Summerjumping

Een lang weekend betekende vier dagen springsport voor de HGVBB! In de Grote Prijs was Geoffrey Cobbaut de enige om geen fouten te maken en won de rubriek. 

Een barrage met slechts drie deelnemers had enkel Geoffrey Cobbaut als foutloze combinatie, op de rug van Gem T Z (Et) (v. Gemini). Jelle Limbourg had eveneens een achtjarige onder het zadel en werd met Pamela van t Bosveld (v. Tangelo van de Zuuthoeve) tweede. Lucien De Wachter was de laatste in de barrage met G Star Z (v. Cidane) en kwam op drie. Cobbaut had daarnaast nog een gedeelde vierde plaats met Caro T Z (v. Contendro I). 

Over 1.20m won Elisha De Vos in het zadel van Jonker van Sombeke (v. Toulon). Het duo hield Azilis Langsberg met Fay (v. Calluccio C) achter zich op twee, gevolgd door Bunoit Moeskops en Follini d Avifauna op drie. Sam Luyten zagen we terug op vier met Qiara van de Padenborre (v. Iron Man van de Padenborre). Ook hier liet Cobbaut van zich horen, hij werd vijfde op zijn later winnende Gem T Z (Et)

Danny Van Es houdt De Swert achter zich op zaterdag

Vijf van de vijventwintig combinaties schopten het tot in de barrage. Geen enkele slaagde erin zonder fouten af te werken maar Danny Van Es zorgde wel voor de snelste tijd op Impuls vd Heffinck (v. Cooper vd Heffinck). Ellen De Swert zat hen op de hielen met Cantchelaro (v. Chagali van de Burggrave) maar werd tweede. Katrien Nijs greep het brons met Pionier van t Reebroeck (v. Lordanos). Elisha De Vos deelde haar vierde plaats op Jonker van Sombeke (v. Toulon) met Kelly Wolfs en Ulana Z (v. Untouchable). 

Xander Van Es hield vader Danny van de overwinning in de 1.15m rubriek. In het zadel van Naughty Girl Of Two Notes Z was hij 74 honderdsten sneller, waardoor Danny met Noor C (v. Bisquet Balou vd Mispelaere) genoegen moest nemen het een tweede plaats. Bram Blockx kon niet tippen aan het geweld van de familie Van Es maar greep wel het brons met Percy van den Bisschop (v. Bamako de Muze). 

Lio De raedemaeker domineert het podium bij de pony's 

De hoogste rubriek voor ponyruiters stond op 1m hoogte. Lio De raedemaeker nam zowel het goud als het brons mee naar huis. Op Copper Glow (v. Copper Field) werd de snelste tijd geregistreerd, Mabeline's Elana (v. Orchid's Highland Surprice) zorgde voor het brons. Pieterjan Sarens dwong de tweede plaats af in het zadel van Sergio van de Vondelhoeve (v. Calipso van de Vondelhoeve). Kayden Havet volgde op vier met Rosi S (v. Karlos), op vijf zagen we Nomi Agneessens en Joke van t Hollandhof. 

Over 90cm ging de winst naar de Italiaanse Lumi Ramponi met de sBs'er Looping de Zeys (v. Blacky). Mauro Stas zorgde voor Belgisch zilver op Oxford van de Mespeleir (v. Furzley Fox Trot), brons ging naar Meysa Brusselmans en Maxo. De raedemaeker kwam hier op vier in het zadel van Copper Glow gevolgd door Margot Drobe en Odiel.

Alle uitslagen