Geen maat op Jérôme Guery na dubbel brons bij kwalificatieproeven in Oliva

Geen maat op Jérôme Guery na dubbel brons bij kwalificatieproeven in Oliva

Er komt voorlopig geen eind aan de knalprestaties van onze nationale springheld Jérôme Guery. Een sterke ochtend onder de Spaanse zon bleek slechts een voorbode te zijn voor wat nog komen moest, want ook tijdens zowel de Silver als Gold GP kwalificatieproeven kaapte Guery opnieuw een medaille weg!

Guery gaat knappe Belgische top tien voor tijdens 1.35m Silver GP kwalificatieproef

Tussen ruim negentig deelnemers vloog Jérôme Guery op de rug van de achtjarige SBS hengst Jyrado vh Bovenhoekshof (By Ceira d'Ick) zorgeloos naar alweer zijn tweede bronzen medaille van de dag. Met een feilloze tijd van 32.39 seconden kwam hij net te kort voor de bovenste twee podium tredes. Het goud werd weggekaapt door de Italiaan Francesco Turturiello en de voor Ashford Farm uitgebrachte elfjarige vosmerrie Happiness (Phin-Phin), die afklokten in een snelle 31.11 seconden. Ook Samy Colman kon voor Marokko de KWPN ruin Galoubet L (Baloubet du Rouet) nog onder de 32 seconden door de eindmeet sturen en streek zo het zilver op.

Nog meer Belgische feestvreugde volgde er wat verder in de top tien. Constant van Paesschen sprong op de rug van de achtjarige vosmerrie Fedora Val Henry (Jarnac) naar de achtste tijd in 34.61 seconden, op de voet gevolgd door Koen Vereecke en de vosse BWP merrie Pia van de Nieuwburghoeve (Vigo d'Arsouilles). Fabienne Daigneux-Lange zette in het zadel van Bb d'Fee Sauveniere Z (Balou du Rouet) de tijd stil op 36.10 seconden en sloot daarmee de top tien af. De amazone verwees zo haar landgenote Virginie Thonon met de achtjarige schimmelruin Comillo Z (Comilfo Plus Z) naar plek elf.

Verder klasseerde Patricia Guery zich nog als veertiende met Vellington de Carat Z (Vivaldi du Seigneur), en beëindigde Olivier Philippaerts het rijtje Belgische prijsbeesten in het zadel van Flora d'Auzay (Cardento) als  zestiende.

Vind de volledige uitslag hier.

Nog een derde brons van de dag tijdens 1.45m Gold GP kwalificatieproef

Drie maal is scheepsrecht dacht Jérôme Guery vast. Tijdens de Gold GP kwalificatieproef en hoofdproef van de dag sprong de Belg naar zijn derde (!) bronzen medaille van de dag, keer op keer zichzelf overtreffend. Daar in het zadel van de schimmelruin Juristo van het Hagenhof (Elvis Ter Putte) kwam hij net twaalf honderdsten tekort om zilver binnen te halen. De Marokkaan Samy Colman ging er met de Selle Français ruin Ugolino du Clos (L'Arc de Triomphe) opnieuw met dat zilver lopen. De BWP ruin Istanbull V.H Ooievaarshof (Casall) kaapte er onder Abdelkebir Ouaddar, eveneens voor Marokko, de overwinning weg.

Met Koen Vereecke valt vandaag ook niet te sollen in Oliva. Samen met de BWP vosmerrie Merryweather Vt Leewerikenhof (Emerald) verzekerde hij zich ook hier weer van een klassering door naar de vierde tijd te springen. De Turk Omer Karaevli sloot op de BWP ruin Livingstone van het Peggershof (Ogano Sitte) als vijfde aan in het klassement.

Verdere klasseringen waren nog weggelegd voor weer een keer Virginie Thonon, hier met S&L Motown (Casall), en Gudrun Patteet in het zadel van Sea Coast Monalisa Van'T Paradijs (Bamako de Muze).

Vind de volledige uitslag hier.