Freya Heirbaut wint de 1.20m HROV-manche bij het Barelhof

Freya Heirbaut wint de 1.20m HROV-manche bij het Barelhof

In de strijd om de beker was het Freya Heirbaut die deze negende manche op haar naam zette. In het klassement van de 1.20m-rubriek neemt Brecht Gordier de leiderspositie in. 

Slechts veertien combinaties kwamen aan de start van deze hoofdrubriek op zaterdag. Het 1.20m hoge parcours werd verreden met barrage, waar zes combinaties mochten deelnemen. Freya Heirbaut stuurde Elke van de Boslandhoeve (v. Thunder van de Zuuthoeve) naar de snelste chrono. De negentienjarige merrie is duidelijk niet meer aan haar proefstuk toe. Paul De Stoop bleef foutloos met exact 50 honderdsten meer de op klok voor Mon Ami (v. I'm Special de Muze) wat hen het zilver opleverde. Met ruim drie seconden verschil kwam Kiano Teirbrood op het brons terecht met Best-Mix Karamel van de Molenhoek (v. Free Style. Stefaan De Smet bleef als laatste van al het hout af met Quirani van de Maltahoeve (v. El Torreo de Muze) en werd vierde. 

In de tussenstand voor het kampioenschap staat Brecht Gordier op één, gevolgd door Paul De Stoop en Cedric Broekaert. Annelore Roegiers komt tussen het mannengeweld in op vier, voor Nathan Van Vynckt. 

Paul De Stoop moet opnieuw overwinning uit handen geven over 1.10m

Een rubriek eerder moest Paul De Stoop opnieuw slechts één combinatie voor zich dulden. Deze keer had hij Flamingo de Semilly (v. Flamengo de Semilly) onder het zadel om tweede te worden. Niek Bartholomeus was ongeveer zestig honderdsten sneller op Rozette van t Heike (v. Kaiser van het Lambroeck) en zette de proef op zijn naam. Stefaan De Smet deed het hier een plaatsje beter en werd derde in het zadel van Rapsody van de Maltahoeve (v. Bamako de Muze). Met Quirani van de Maltahoeve (v. El Torreo de Muze) nam hij ook nog eens de vijfde plaats voor z'n rekening, na Isally Decuyper en Satisfaction MC Z (v. Spartacus). 

In deze tussenstand neemt de girlpower het over met vier amazones helemaal bovenaan. Jolien Schepens leidt het klassement, Liese Labelle staat voorlopig tweede voor Yente De Smet. Femke De Graaf neemt momenteel de vierde plek in beslag, voor Paul De Stoop. 

Lily Marie Breidenich wint LJ Leathers 1m ponyproef

De ponyrubrieken, mede mogelijk gemaakt door LJ Leathers, kenden ook een nieuwe manche van hun kampioenschap. In de hoogste rubriek, waar de hindernissen op 1m hoogte stonden, zegevierde Lily Marie Breidenich in het zadel van Grietje vd Mispelare (v. Vario vd Mispelare), een maar liefst 21jarige merrie. Dounia Lambrecht was eveneens op geen fout te betrappen en stuurde Mirella (v. Ive van de Delthoeve) naar twee. Nena Peeters nam het brons voor haar rekening met Isaura van de Bloemenhoeve (v. Calipso van de Vondelhoeve). Op vier zagen we nog Basile Schepens met Quinot van De Bucxtale (v. Machno Carwyn) voor Stien Bultinck op Chica van de Eekhoek (v. Pablo). 

Lotte Blommaerts staat aan de leiding in het klassement voor Dido Thierens. Jodie De Clerck neemt voorlopig de derde plaats in terwijl Louise Van Gysel en Elodie D Hooghe op vier en vijf staan. 

Over 90cm nam Louise De Graeve op Lady Hawk de proefwinst mee naar huis. De amazone leidt momenteel ook het voorlopige klassement. Dounia Lambrecht werd tweede op Mirella (v. Ive van de Delthoeve) en staat ook op twee in de tussenstand, voor Lotte Blommaerts met Orchid's Kumara (v. Justice HR) geldt hetzelfde, zij werd ook derde en neemt diezelfde positie in in de tussenstand. 

Celine De Cabooter wint Cavalor Cup-manche

Op zondag werden ook verschillende manches voor de kampioenschappen verreden. In de Cavalor Cup was het Celine De Cabooter die naar de snelste chrono reed over 1.15m en won in het zadel van Reddy Wally Ter Linden (v. Eddy Wally). De Cabooter nam eveneens plaats vier voor haar rekening met Impalla (v. Chin Chin). Raf Vermeiren stuurde zijn door Danny Vermeiren gefokte Oliefje van den Henxbroek (v. Thunder vd Zuuthoeve) naar twee. Celine Bradt werd derde met Queenbee Bradt (v. Cicero Z Van Paemel). 

Daphne Steenssens leidt het klassement, Niki Geenens en Marthe Desomviele volgen op twee en drie. 

Mike Vogeleer en t is Ik R&B Z zegevieren bij jonge paarden

Bij de vijfjarige paarden was het Mike Vogeleer die op t is ik R&B Z (v. Take a Chance on Me Z) naar de overwinning reed. Het duo had bijna vijf seconden sneller gereden dan de concurrentie. Juliet De Pesseroey kwam met Save The Victory van de Pietakker (v. Menko vd Wellington) op twee voor Pieter Ryckaert met Snowflake-K van Kattenheye (v. Dallas VDL) op drie. 

Jelle Sappin kwam zowel op de vierde als de vijfde plaats. Met Savoureuse van de Sprietmolen (v. Emerald van 't Ruytershof) reed hij naar het beste resultaat, gevolgd door Snapchat by CDM (v. Dore van t Zorgvliet). 

Alle resultaten