Frederic Mariën en Robin Vermeir scoren sterk tijdens Euregio finales bij het Sentower Park

Frederic Mariën en Robin Vermeir scoren sterk tijdens Euregio finales bij het Sentower Park

Afgelopen weekend werd in het Sentower Park de traditionele Euregio verreden. In de 1.30m finale kwalificeerden 18 combinaties zich voor de herkansing. Uiteindelijk won Frederic Marien met de 8-jarige Corriere 3 (Corrado I).

Het duo finishte als enige foutloos in minder dan 34 seconden. Op ongeveer een seconde volgde Hannes Symons met de sBs-ruin, Homer van de Kempenhoeve (Lamark van de Helle). Emilia Housen vervolledigde het podium in het zadel van haar 7-jarige De Gucci Hh Z (Dicasi OH).

Net buiten het podium volgde Nederlander, Thijs Derks met Quite Zero voor Niels Reykers met Nancledra van het Gevahof (Thunder vd Zuuthoeve).

In de 1.10m rubrieken werd er een finale verreden bij zowel de pony's als paarden. Robin Vermeir won de pony finale met Kristal Sparkle van Begeveld. De dochter van Wilm Vermeir bleef nipt voor op Mathisse Van Loon met Manni. Vermeir haalde ook de derde plek met de 11-jarige Extrait de Tatowin de Tinmont.

Bij de paarden won Sara Lelievre in het zadel van de dochter van Thunder vd Zuuthoeve ,Tasty Lady DT Z. Eline Goethals haalde het zilver met Ella Bella terwijl Frederic Marien met Charisma het podium afwerkte.

Paul Donkers houdt concurrentie achter zich in 1.20m finale

Op zaterdag stond de 1.20m finale op het programma. Nederlander, Paul Donkers won met zijn Karamella de rubriek in 59,05 seconden. Op ruim één seconde volgde de Limburgse amazone, Liesl Mertens met haar eigen gefokte, Nashville van het Legitahof Z (Non stop). De derde plaats kwam in deze finale op naam van Sandra Buytaert met Jeneration Pin (Kannan).

Uitslagen