In de 1.40m rubriek werd Frank Deckers met de 13-jarige BWP-ruin, Justin E opgevolgd door Mateu Estrat met onder het zadel Ventura Mail (Quality Touch Z). Het podium werd afgewerkt door Petronella Andersson met de achtjarige BWP-merrie, Opaline De W&S (Etoulon VDL).

Samen met de merrie uit de fokkerij van Marc Wens bleef de Zweedse Bert Panneels met Ogina vd Bisschop (Vigo d'Arsouilles) voor. Deze volledige top vier strandde op minder dan een seconde verschil van elkaar. Joy Demuynck volgde met Merryweather Van 't Leeuwerikenhof (Emerald) voor Maxime Harmegnies met de 8-jarige Otto Van de Achterhoek (Dieu Merci van T&L). Deze combinaties plaatste zich op vrijdag ook al in de prijzen.

Joy Demuynck domineert

Eerder won Joy Demuynck de 1.30m rubriek. De amazone uit Zottegem plaatste zich eveneens op de derde trede van het podium. Demuynck won met Urbin Manciais (Kashmir Van 't Schuttershof). Op het podium volgde organisator, Christophe Vanderhasselt in het zadel van Ushuaia Horses' Diamantina Z (Diamant de Semilly). Demuynck werkte de top drie af met haar eigen gefokte, Joy's Dreamgirl Leeuwerikenhof (Kashmir Van Schuttershof).

De eerste winst van de dag kwam op naam van Paulien De Pauw. In de 1.20m rubriek won de amazone met Daiquiri Droeshout (Tenor Manciais) voor Tibo Hendrickx met onder het zadel Bela de Rima (Conrad de Hus). Roos Notelé werkte de top drie af in het zadel van de zevenjarige Cuba Libre van 't Rebelshof Z (Corydon van T&L).