Francois Brichart trapt indoorseizoen af met winst in Silver League Lier

Francois Brichart trapt indoorseizoen af met winst in Silver League Lier

Naast Zellik verzamelden verschillende ruiters ook in Lier voor de eerste Silver League van het winterseizoen. De hoofdrubriek ging over 1.35m hoge hindernissen waarin Francois Brichart de concurrentie voorbleef. 

Brichart hield de Belgische eer hoog door de winst te verzekeren in het zadel van Cabriole Du Chateau Hollogne Z (v. H&M Cabrio van de Heffinck). Met de negenjarige merrie was hij Killian Norris te snel af. De Ier reed naar het zilver met O Neill van 't Heike (v. Hunter's Scendix). Voor Jean De Grande was de derde plaats weggelegd met Freud Del Cabanon Cavalier - Pro (v. Filou De Muze). 

Buiten het podium onderbrak Maurice Van Vliet de verdere Belgische zegereeks en nam de vierde plaats voor zijn rekening met Great Gatsby Z. Steven Vermeir werd vijfde op de rug van Magnum van het Steentje (v. Plot Blue). 

10 centimeter lager ging Laurent Nuyens met de winst aan de haal in de 1.25m. Met Just Daddy P (v. Nagano) verwees hij Axelle Vernhes-Cappele naar twee met Fool s Garden (v. Action Breaker). Ook in deze proef ging nam Jean De Grande het brons op zich, deze keer op de rug van Igor de Vauxelles (v. Nonstop).

Vermeir deed één plaats beter en werd vierde in het zadel van Autreau NS Z (v. Air Jordan Z). Zoe Mortreu vervolledigde de top vijf met Adele Ter Linden Z (v. Action Breaker). 

Mortreu zette de winst van de 1.15m op haar naam met Prince Van den Berg (v. Toulon). De amazone ging een volledig Belgisch podium vooraf met Guido Hornesch op twee met Karanka (v. Cidane) gevolgd door Steve Auwers in het zadel van Kanselier Vd Zwartbleshoeve (v. Bufero van het Panishof) op drie. 

Bekijk alle resultaten hier