Femke De Graaf is eindwinnares 1.25m GP HROV

Femke De Graaf is eindwinnares 1.25m GP HROV

De laatste jumping voor het zomerseizoen van de HROV zit erop en daarmee werd ook de laatste selectieproef afgerond. Femke De Graaf won er niet enkel de laatste selectieproef maar was daar bovenop ook eindwinnares van het Grote Prijs Greenfield-criterium. 

De Graaf rekende het volledige seizoen op Joker van de La Rosteehoeve (v. Faldiano) om er een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. De laatste selectie over 1.25m won ze met glans en schoof Cedric De Maertelaere tot tweemaal toe naar een plaats onder haar. Met de teugels van Chimento van Sappenleen Z (v. Cidane) werd hij tweede en volgde zichzelf op met Orion van Sappenleen (v. Kannan). 

De 13 jarige ruin van De Graaf stelde niet teleur deze zomer en sprong met haar naar de eindoverwinning in het hoogste criterium over 1.25m. Op twee vinden we in deze eindstand Jonas Saey met Patrisia van t Vennehof (v. Quasimodo van de Molendreef) terug. Voor Evert Van Mele noteren we een derde plaats na zijn zomer in het zadel van Labrusca de Muze (v. Elvis ter Putte). 

In het criterium over 1.10m was het Jolien Schepens die met de eindzege naar huis ging. Met Unique Normand (v. Derby du Gite) behaalde ze de meeste punten doorheen de zomer. Yente De Smet werd tweede met Gambo (v. Canadian River) gevolgd door Amber De Kimpe in het zadel van Romolus T (v. Bamako de Muze).

De laatste selectieproef kwam op naam te staan van Rhea Heirbaut op de rug van Kinelle (v. Nabab de Reve). Voor Celine Ivens was er een tweede plaats met Olee Olee van de Moerhoeve (v. Marius Claudius). De zilveren Yente De Smet was derde.

Schepens was niet enkel succesvol over 1.10m maar kon samen met Unique Normand een klasse lager over 1m eveneens met de winst van het criterium aan de haal gaan. Marthe Desomviele haar seizoen met Geneve de Muze (v. Vigo d'Arsouilles) leverde een tweede plaats op in het eindklassement. Yannick Peeters vervolledigde op drie met Elite van Capelle (v. Tauber vh Kapelhof). 

Senne De Weerdt won de selectieproef in het zadel van Ginger (v. For Money Z) en verwees zo de zilveren Marthe Desomviele naar twee. Erwin Wulteputte sprong met Linda (v. Leeuw van Vlaanderen) naar drie. 

Bekijk hier alle uitslagen en het eindklassement