Femke De Graaf domineert in Maldegem

Femke De Graaf domineert in Maldegem

De Oost-Vlaamse springruiters hadden een rustige week afgelopen weekend. Bij stoeterij Hidalgo sprong voormalige SMS-Queen, Femke De Graaf naar de winst in de 1.20m hoofdrubriek. De amazone won in het zadel van Quick Blue van het Schaeck.

Same met haar zevenjarige dochter van Quickly de Kreisker snelde De Graaf met ruim drie seconden voorsprong naar de winst. Cedric Broekaert volgde met Kajou Van de Kleite (Edjaz van 't Merelsnest) voor Leonard Boelens en de BWP-merrie, Quinta Van d'Abdijhoeve (Tangelo vd Zuuthoeve).

Net buiten de top drie werkte Cedric Vanleerberghe de top vijf eigenhandig af. Vanleerberghe plaatste zich op een vierde en vijfde plaats met respectievelijk, Corleone DW Z (Cantario) en Gumbo Mumbo (Cabrio vd Heffinck).

De Graaf , die in 2019 en 2020 al HROV amazone kampioene werd, hield ook in de 1.10m rubriek de concurrentie achter zich. Op de rug van de BWP-merrie Silhouette (Breemeersen Crescendo), bleef ze net geen vier seconden voor op Celien Meert met Ramiro Van Vreckhom (Fantomas de Muze). Angelina-Dinara Sesselle vervolledigde de top drie met de 13-jarige Colino 10 (Cosido).

Jodie de Clerck is beste pony ruiter

In de hoogste pony proef stonden de hindernissen 1.00m hoog gebouwd. Samen met Jingaro  de la Naiade (Ultra-Top de la Haie) bleef De clerck als enige foutloos in de twee omlopen. Dylana De Wannemaeker volgde met haar Mieske voor Dido Thierens en Rocky.

De Wannemaeker wist dan weer de 90cm op naam te schrijven met haar Mieske. In deze pony-rubriek bleef ze Lennert Paternot met Apple (Bovenheigraaf 's Camillo) en Lieze Maenhout met Orchid's Boyan (Orchid's Cestanii) voor.

Alle resultaten