Evert Van Mele wint Grote Prijs in Aalter

Evert Van Mele wint Grote Prijs in Aalter

Afgelopen weekend verzamelden de Oost-Vlaamse springruiters in Aalter. Na een barrage met zeven wist Evert Van Mele de 1.25m regionale Grand Prix op naam te schrijven. Van Mele sprong naar de winst met zijn 11-jarige dochter van Elvis Ter Putte, Labrusca De Muze.

Het paar bleef slechts enkele honderdsten van een seconde voor op Femke De Graaf met haar eigen 13-jarige BWP-ruin, Joker van de la Rosteehoeve (Faldiano). Op de derde trede van het podium volgde Jonas Saey in het zadel van de zevenjarige merrie van Quasimodo vd Molendreef; Patrisia van 't Vennehof.

Net buiten het podium sprong Maxine Gaelens naar de vierde en zesde plaats. De amazone uit Knokke strandde op plek vier met Florenne-M.L (Castelino van de Helle) en verwees zo SMS Queen, Estee Bomeré naar de vijfde plek. De lokale amazone vervolledigde de top vijf in het zadel van Chiquita Van 't Ameldonk Z (Cicero Z van Paemel).

Op zondag sprong ruiter-aan-huis, Maxim Godecharle naar de 1.20m hoofdwinst. Samen met zijn eigen Una Van 't Lindenhof Z (Udarco Van Overis) bleef Godecharle ruim drie seconden voor op Vincent De Vlieger met de 12-jarige BWP-ruin, Flying Picasso (Emir Van De Cadzand). Tom Sneppe vervolledigde de top drie in deze proef met de zevenjarige Pippa ter Linden (Richebourg).

Eerder schreef Anissa Leroy de 1.15m proef op naam. Samen met haar eigen Queen vd Bisschop (Mosito van het Hellehof) bleef Leroy voor op Nathan Van Vynckt met Mayla Da Vida (Quality Time). Kiano Teirbrood vervolledigde de top drie in het zadel van de 14-jarige Best-Mix It's Me.

Volledige uitslag