Emmaly Panis is de nieuwe amazonekampioene van de KR

Emmaly Panis is de nieuwe amazonekampioene van de KR

In Limburg was Kattevenia in Genk afgelopen weekend het schouwtoneel voor het amazonekampioenschap. De finale op zondag was het hoogtepunt van het weekend. In die finale kroonde Emmaly Panis zich tot ultieme winnares. Zij kon in het zadel van Apollo VZ de nul over de gehele lijn behouden. In de laatste ronde zette ze ook nog eens de snelste tijd neer (28,86 seconden). 

Kaat Pluymers en Cheyenne vd Berkenen Z eindigden op de tweede plaats. Ook voor hen waren er drie foutloze rondes maar hun chrono van 29,31 seconden was niet voldoende op Panis van de troon te stoten. Lisa Ceunen en Cabriz van het Ringboomhof Z vervolledigden de top drie na een foutloze laatste ronde in 29,91 seconden. 

Kim Nullens (Glamour) en Schalini Deroo (Key to Succes Mi Amor) vervolledigden de top vijf.

1m20 Zondag

In het 1m20 op zondag reed Joris Geenen naar de overwinning. Hij kon in het zadel van Chivaz Z een foutloze tweede fase springen in 32,34 seconden. Henk Clabots en Hilfiger van de Laak namen de tweede plaats mee naar huis. Zij konden een foutloze ronde achter hun naam noteren en finishten in 33,67 seconden. Marc Bastiaens en Civoli vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 34,22 seconden. 

Edwin Franco (Daiquiri Z) en Wesley Carmans (Oranda) eindigden op plaatsen vier en vijf.

1m15 Zondag

In het 1m15 was Henk Clabots de beste. Ook hier werd er in twee fases gesprongen en Clabots kon in het zadel van Conchita Z een foutloze ronde springen in 32,70 seconden. Wesley Carmans en Genifer namen de tweede plaats mee naar huis. Zij noteerden een foutloze tweede fase achter hun naam en finishten in 34,61 seconden. Guewen Cassegrain en Paris Dakar vh Schanshof vervolledigden de top drie na een nulronde in 37,59 seconden.

Wesley Carmans (Quo Vadis vd Brouwershoeve) en Jean-Andre Souvereyns (Ona Ja Z) eindigden op de vierde en de vijfde plaats.

1m20 Zaterdag

Op zaterdag schreef Steven Konings het hoofdnummer op zijn naam. Hij kon in het zadel van Fifi des Hayettes een foutloze ronde springen in 35,88 seconden. Ruben Mulders en Jade van het Hobos Z eindigden op de tweede plaats. Zij sprongen een foutloze ronde in 38,91 seconden. Evelyne Bottelbergs en Ienola maakten de top drie compleet. Voor hen was er een knappe nulronde in 39,41 seconden. 

Luc Deckers (Tender Guy Z) en Nancy Campo (Négrita de Messitert) waren respectievelijk goed voor de vierde en de vijfde plaats.

1m15 Zaterdag

In het 1m15 tot slot, reed Jasper Doucé naar de overwinning. Hij rekende op Nadarca JMG om in 39,67 seconden een foutloze ronde achter zijn naam te noteren. Tessa Heylighen en Neely van de Werf namen de tweede plaats mee naar huis. Zij sprongen een foutloze ronde in 41,38 seconden. Yara Volders en Kamasutro van de Kraenberg vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 43,78 seconden. 

Voor Sam van Vlierberghe (Hyan) en Nancy Campo (Pavosko de Messitert) was er een vierde en een vijfde plaats.

Klik hier voor alle resultaten