Emma Souffriau, Shana Weyn en Heleen Daelewijn winnen eerste Vlaams Eventing kampioenschap

Emma Souffriau, Shana Weyn en Heleen Daelewijn winnen eerste Vlaams Eventing kampioenschap

Afgelopen weekend werd tijdens het Eventing Deurle het eerste Vlaams Eventing kampioenschap georganiseerd. Het kampioenschap werd gehouden in de reeksen 60, 80 en 90 centimeter. 

In de reeks 60 cm ging Heleen Daelewijn aan de haal met de overwinning. Met Hektor Hermandez stond Heleen na dressuur reeds aan de leiding met 9,1 strafpunten verschil met de 2de plaats. Ze lieten de eerste plaats niet meer los na een foutloze jumping én foutloze cross mooi binnen tijd. Hortence De Cleene met Hambroek's Benthe volgde Heleen op in het klassement, samen met Sarah Van Hecke met Inpala-K van't Kattenheye Z op een 3de plaats.

In de reeks 80 cm wist Shana Weyn samen met Sannanvalley Black Ice zich een weg te klimmen naar de top van het klassement. Na dressuur stond deze combinatie op de 9de plaats. Door een foutloze jumping en foutloze cross binnen tijd, veroverde Shana de eerste plaats in het eindklassement. Britt Vanderplaetse met Arthur van't Leewerikenhof en Greet Van Hoeydonck met Shabrouk vulden de top 3 verder aan in deze reeks.

Emma Souffriau ging samen met haar bonte Frederico in de klasse 90 cm met de winst lopen. Een foutloze cross op de perfecte ideale tijd zorgde ervoor dat ze op het hoogste schavotje mocht aantreden tijdens de prijsuitreiking. Nikita Meevis met Warrior V en Hannah Beeckman met Hiro vervolledigden de top 3 van deze reeks.

De top 3 van elke reeks krijgt een eventingstage aangeboden door de VLP-eventingcommissie, die gegeven zal worden door niemand minder dan Karin Donckers, olympisch eventingamazone. Zij mochten ook heel mooie naturaprijzen in ontvangst nemen. Hiervoor willen we graag onze sponsors Cavalor en Kentucky Horsewear bedanken!


F. Gust Desmedt

bron: VLP