Emilia Housen blinkt uit in Grote Prijs Villers Vicomte

Emilia Housen blinkt uit in Grote Prijs Villers Vicomte

In het Franse Villers Vicomte heeft Emilia Housen haar stempel weten te drukken in de CSI1* 1.35m rubriek in het zadel van De Gucci Hh Z (Dicasi OH).

Met het negenjarige fokproduct van New Nordic Horses was Housen een van de negen combinaties in de barrage. Menig ruiter ging in de fout en ook Housen bleef niet gespaard van vier strafpunten. Hun snelle tijd leverde hen de vierde plaats op. Noemie Becker liep in de basisronde tegen de tijd aan met Havane GP Du Bois Madame (Conterno Grande) en werd dertiende.

Het podium kleurde volledig Frans met Max Thirouin en Frenchy Meniljean (Diamant de Semilly, fokker: SCEA Equidis) op één. De zevenjarige Zangersheide hengst Delirium Zoetendaele Z, een zoon van Diamant de Semilly uit de fokkerij van Carine en Arnold Lootens kwam onder Antoine Ermann op twee. 

Resultaten

Gisteren was het Boris Mauroy die voor het Belgisch kleur zorgde bovenaan de CSI2* 1.40m Big Tour. In het zadel van de tienjarige Nimbus vd Donkhoeve (Carrera VDL, fokker: Gustaaf Quintelier) werd hij vijfde na een foutloze rit. Mauroy werd ook nog twaalfde met Jiosko Sitte (Ogano Sitte).