Ellen De Swert wint hoofdrubriek VOR in Schilde

Ellen De Swert wint hoofdrubriek VOR in Schilde

Stal Brabo vormde afgelopen weekend het decor voor de ruiters van de VOR. In de hoofdrubriek was het Ellen De Swert die voor de winnende ronde zorgde. 

Op de rug van haar trouwe Cantchelaro (v. Chagall van de Burggrave) reed De Swert de twee fasen foutloos rond in een snelle tijd. Het duo was zo achttien honderdsten sneller dan Danny Van Es, die Impuls vd Heffinck (v. Cooper vd Heffinck) had gezadeld. De twee waren aan elkaar gewaagd want enkel zij finishten binnen diezelfde 33ste seconde. Het brons ging naar Jeroen Verschueren, die pas op 37,90 seconden over de finish kwam met Corbusier DB Z (v. Contador van Maarle Z). Elise Vermeiren nam de vierde plaats voor haar rekening op Quantoline-V (v. Matisse de Mariposa) voor Niels Verwerft en Mallika van de Neerheide (v. Emerald van 't Ruytershof). 

Xander Van Es domineerde de 1.15m-rubriek. Hij warmde Impuls vd Heffinck alvast op voor zijn vader en reed de vijftienjarige ruin naar de overwinning. Hij bleef een ruime seconde voor op zichzelf, want met Melora van het Kritrahof (v. Triomphe de Riverland) werd hij nog eens tweede ook. Net geen vier seconden later kwam Maya Hendrickx over de eindmeet met Beyoncé van T Hulgenrode en werd derde. Danny Van Es plaatste zich hier in de top vijf op een vierde plaats met Noor C (v. Bisquet Balou vd Mispelaere) voor Hanne Ebens op Zetta Bontehof Z (v. Zandor Z).

Danny Van Es was op zijn beurt dan weer de beste over 1.05m en had daarvoor Zico V gezadeld. Het paar had net geen drie seconden voorsprong op Jade Vanstallen met Calimero van het Schaarbroek Z (v. Cassandiamo). Ellen Geens reed Halleluja van de Brouwershoeve (v. Chatman) naar het brons. 

Alle uitslagen

Promo.KVOR

In de andere reeks binnen de VOR won Dina Van Eenooge de 1.05m hoofdrubriek in het zadel van Kalvina. Bo Vanspringel sprong naar plaats twee met Norlando vd Sint Bavohoeve (v. Nochris) gevolgd door Nomi Vermeiren en Batshuayi Z (v. Ballan Soso) op drie. 

Alle uitslagen