Ellen De Swert en Lente Dierickx scoren laatste goud bij Indoor Masters

Ellen De Swert en Lente Dierickx scoren laatste goud bij Indoor Masters

In Destelbergen konden de jeugd en senioren afgelopen weekend voor een laatste keer al hun kunnen uit de kast halen tijdens de laatste selectiewedstrijd voor de Jumping Mechelen - Indoor Masters 2022. Na vijf weekenden werd hier finaal besloten wie tussen Kerst en Nieuw zal mogen aantreden in de Nekkerhal in Mechelen. Grote winnaars van de dag waren Ellen De Swert en Lente Dierickx, die beide in hun klasse de 1.20m proef wonnen.

Op zaterdag werd de dag al vroeg afgesloten met de 1.20m rubriek voor senioren, waarbij Ellen De Swert overtuigend naar de overwinning sprong in het zadel van haar eigen gefokte 14-jarige hengst Cantchelaro (Chagall van de Burggrave). Het duo had slechts 26.89 seconden nodig om beide fasen feilloos af te leggen, en kwamen daarmee bijna een seconde sneller door de eindmeet dan hun eerste achtervolger, Sacha Marissen. Marissen greep met zijn resultaat dan het zilver, samen met de 10-jarige Hercules S (Eldodrado van de Zeshoek) van De Dwerse Hagen. Het podium werd afgesloten door Niki Geenens en Geena Lisa (Lord Z), die zonder fouten wisten af te klokken in 28.41 seconden.

Bij de voorgaande 1.10m proef won diezelfde Niki Geenens wel al goud op de rug van Gazelle van de Vaelenberg (Toulon), door de klok met net geen twee seconden voorsprong te kunnen stoppen. Dries Goethals behaalde er met Gipsy Odea du Vlist in een tijd van 27.85 seconden een zilveren medialle, voor Brecht Gordier op de 9-jarige BWP merrie Nena van de Smeets (Inshallah De Muze).

Lente Dierickx scoort laatste zege bij Schol/Jun 1.20m

Bij de jeugd was het Lente Dierickx die op zondag wist te imponeren. Ze stuurde er de 8-jarige For Pleasure merrie, Ornella van het lambroeck, in eigendom van Stephex Stables, in 27.97 seconden nipt naar de overwinning. Met slechts één honderdste van een seconde verschil moest Siena Van Berwaer hierdoor op de rug van de vosse hengst King Pika (Ogano Sitte) uiteindelijk genoegen nemen met de tweede plek. Het brons ging naar Jonas Van Dijck en de 7-jarige BWP ruin Pompidou Van De Beekhoeve (Hunters' Scendro), die de chrono foutloos op 28.08 seconden stopten.

Julie Van Hoye zorgde voor de winst in de 1.10m ochtendrubriek, waar ze de vosmerrie Coreen in 24.22 seconden een ruime seconde voor de rest van het deelnemersveld liet finishen. Met een chrono van 25.35 seconden ging het zilver naar Evy Claeys in het zadel van de 9-jarige schimmelmerrie Nasty-Flamme (Houston), op een ruime seconde gevolgd door Paulien Hannes en Faranka (Lexicon).

De lagere proeven van de jeugd vonden op zaterdag plaats bij de Breugelhoeve in Grote Brogel. Luna Hartkamp won er met Ortina L de 90cm stijlspringen, voor Florence Geenen en Nikki Heremans. Tijdens de 1.00m reed Siriana Fonté op It's Made in wonderland naar het goud, gevolgd door Hanne Myevis en Anisa Houtmeyers. De volledig uitslagen en het finale eindklassement voor beide rubrieken zijn hier terug te vinden.

Klik hier om alle uitslagen en de finale eindstanden van de selecties te raadplegen.