Elisa Strubbe maat te sterk in Grote Prijs Vincent Martens

Elisa Strubbe maat te sterk in Grote Prijs Vincent Martens

Op de vernieuwde buitenpiste van Vincent Martens in Tielt was het Elisa Strubbe die met de trofee van de regionale Grote Prijs aan de haal ging. 

Heel wat WVUR ruiters waren opnieuw van de partij in Tielt. Slechts zeven combinaties konden in de Grote Prijs op zaterdag doorstoten naar de barrage, waaronder Elisa Strubbe met drie(!) paarden. Strubbe was uiteindelijk ook de winnares en stuurde Aiace l'Eroe (v. Toulon) foutloos rond. Net geen drie seconden verschil hield Axana Denys met Ozon v/h Claeyssenhof (v. Numero Uno) op de tweede plaats. Enkel deze twee amazones hielden alle balken in de lepels. Voor Axel Vandoorne was er met Amoux de Spalbec Z (v. Aganix du Seigneur Z) het brons, nadat een springfout aangerekend werd. Twee balken in het zand lieten Louise Embo en Vancouver d'Artois (v. Mylord Carthago) op vier. Pieter Strubbe besloot de top vijf op Hurricane (v. Numero Uno), samen met Strubbe die haar andere twee paarden niet startte in de barrage. 

De 1.20m Pro Tour kwam op naam van Sander Logghe. In het zadel van Petite Fille (v. Kafka vd Heffinck) finishte hij de barrage in 29,12 seconden. Julie Devloo kwam met de achtjarige Kaylinn K (v. Connect) in 29,50 over de eindmeet en werd tweede. Het podium werd besloten door Leslie Goethals en Come Love Epona B (v. Cardento). Femke Deny volgde net buiten het podium op vier met Anton Z (v. Adorado) voor Terry Hoeckman met Joie de Bri ô Vent (v. Doree van de Moskifarm). 

Yannick Paulissen snelt naar zege in Fun Tour

Een dag later kwam de Fun Tour aan de beurt, waar Yannick Paulissen met overmaat naar de overwinning sprong. Op Rebel van het Hertenrooi (v. Bamako de Muze) bleef hij net geen vijf seconden voor op Emile Claeys, die Noblesse Oblige NC Z (v. Nabab de Reve) naar twee stuurde. Zij waren op hun beurt bijna zeven seconden sneller dan Fannie Desprez, die in het zadel van Kadans van de Kapel (v. Cigaret JV H Z) het podium afsloot. Benjamien Piepers was de vierde en laatste combinatie om het 1.10m parcours foutloos af te werken met Robbie v/h Heidehof (v. Vigo d'Arsouilles). 

Ruben Baekelandt domineerde op zijn beurt de 1m rubriek en greep zowel het goud als het zilver. Op Innie (v. Winningmood van de Arenberg) was hij de snelste en stuurde Dark Yellow naar twee. Maar liefst tien seconden verschil zaten er tussen zijn winnende tijd en het brons, die voor Emile Claeys met Noblesse Oblige NC Z was weggelegd. De vierde plaats werd ingevuld door Axana Denys met Rolex van de Swalhoeve (v. Hunter's Carambole) voor Nina Deveen en Nibbit (v. Euroommerce Napels). 

Dounia Lambrecht onklopbaar in Pony Tour

Bij de pony's was het Dounia Lambrecht die haar Mirella (v. Ive van de Delthoeve) als enige foutloos kon houden over de 1m hoge hindernissen. Voor Estelle Pieters was er met Laura een springfout in de tweede fase. Maxim Vandenberghe was de derde en laatste combinatie in deze rubriek met Newton vh Strateneinde (v. Berktzicht Jekilja). 

Maxim Vandenberghe won een rubriek eerder in het zadel van diezelfde Newton over 90cm. Ella Deketelaere was de enige andere foutloze combinatie en werd tweede op Guess One. Het brons werd overhandigd aan Estelle Pieters op Le Prince de Tournay (v. Hakkino van het Danaukeshof). Marie-Lise Vanhaverbeke zagen we terug op vier met Miouzzz du Beau Rivage (v. Eoghan de Seguret) gevolgd door Estelle Pieters en Shine s Simba op vijf.


Alle uitslagen