Eline Goethals zet GP op naam bij Halkin Stables

Eline Goethals zet GP op naam bij Halkin Stables

Afgelopen weekend verzamelde de HROV op de pistes van Halkin Stables in Deinze. Op zaterdag werd de Grote Prijs gewonnen door Eline Goethals, 's zondags werd Sarah Verhamme gekroond als winnares in de hoofdrubriek. In de ponyrubrieken was Charlotte Van Gysel de niet te kloppen amazone. 

De Grote Prijs by Greenfield Selection had ruim veertig ruiter en paard-combinaties aan de start. De 1.25m hoge rubriek werd verreden over twee fasen, waar slechts zeven combinaties foutloos eindigden. Eline Goethals snelde naar de overwinning op de rug van Konita HX (v. Vingino), het duo had een tijd van 40,61 seconden. Daarnaast werd de amazone ook nog eens vijfde in het zadel van Ella Bella du Mystere (v. Con Air 7). Plaats twee en drie werden verdeeld met slechts twee honderdsten verschil. Uiteindelijk kon Maxim Godecharle met Una van t Lindenhof Z (v. Udarco van Overis) voorblijven op Brent Van Damme die Masciarelli van t Verahof (v. Vigo d'Arsouilles) gezadeld had. Johan Wenselaers vulde de vierde plaats in met O'neil de Yeselo (v. Elvis ter Putte).

Eerder won Daphne Steenssens de 1.15m rubriek in het zadel van de negentienjarige Etna E (v. Bon Ami b). Ze hadden net geen seconde voorsprong op Jonas Saey en Patrisia van t Vennehof (v. Quasimodo vd Molendreef) die tweede werden. Estee Bomere besloot de top drie met Jade van ten Breebroek (v. Clipper vd Begijnakker). Op vier kwam Anouk Meessens met Miss Mara vd Elzenakker (v. Canabis Z) voor Lizy Verlick en Jarno van t Moleneinde (v. Courtello Z). 

Zondag

Op zondag was Sarah Verhamme de snelste over 1.20m aan boord van haar Kyra V (v. Zapatero VDL). Het duo zette de winnende tijd van de tweede fase op een snelle 31,84. Helle-Marie Lehoucq had twee ijzers in het vuur voor deze rubriek maar kon tot tweemaal toe net niet tippen aan Verhamme's prestatie, wel nam ze zowel het zilver als het brons voor haar rekening. Op Prima Donna de Muze (v. Darco) werd Lehoucq tweede, Goldstar van de Braembeier (v. Zilverstar T) bezorgde haar de derde plaats. Nikolas Matthijs stuurde Palermo van het Lambroeck (v. For Pleasure) naar de vierde plaats gevolgd door Filip Pergoot en Upsilone de La Roque (v. Kannan) die als laatste een prijs in de wacht sleepten. 

Over 1.10m zegevierde Vincent De Vlieger met Flying Picasso (v. Emir van de Cadzand). Ze verwezen Paul De Stoop met Mon Ami (v. I'm Special de Muze) naar het zilver. Met net geen vier seconden verschil vervolledigde Mirthe Laureys het podium en werd derde op Utopia Z (v. Untouchable Z). Karen Verstraete werd vierde op O D Amour (v. Jesse James J&B), Ann Van Landeghem besloot met Penelope van Spieveldhoek (v. Corydon van T&L) op vijf. 

Pony's 

De hoogste ponyrubriek stond op 1m hoogte afgesteld. Geen enkele ponyruiter slaagde erin om zonder fouten het parcours over twee fasen te eindigen, maar Charlotte Van Gysel was wel de snelste op Elshofs Emma (v. Kantje's Appart) en won met bijna vijf seconden voorsprong. Op Loeza werd ze ook nog eens vijfde. Louise Van Gysel volgde op de tweede plaats met Silke, Jodie De Clerck werd derde met Jingaro de La Naiade (v. Ultra-Top de La Haie). Rhune De Coninck stuurde Unique Prinseveld DSC (v. Kodjo van Orchid's) knap naar vier. 

Louise Van Gysel greep ook in de 90cm-rubriek het zilver, hier met Joly's Joke. Ze moest enkel Lieze Roesems voor haar dulden met Nik (v. Vedet van de Vondelhoeve). Eugenie Veldeman reed naar de derde plaats op Joly's Oraya. Lotte Blommaerts werd in het zadel van Orchid's Kumara (v. Justice HR) vierde en bleef zo voor op Lotte Blommaerts en De Vossebelt's Nomari (v. Den Bramel's Bucco). 

Alle resultaten vind je hier