Eddy Bols scoort Grand Prix winst in Lier

Eddy Bols scoort Grand Prix winst in Lier

In Lier kwamen afgelopen weekend ook de regionale combinaties aan de start. Eddy Bols won de 1.25m Grote Tour van de VOR met Rock & Roll d'Eres Z. Negen combinaties kwalificeerden zich voor de herkansing.

Op een halve seconde volgde Neal Vanderwegen met Maserati JH Z (Marius Claudius) voor Guy Janssens met zijn Joey (Caplan). Vier duo's werkten de barrage foutloos af. Talissa Witteboon strandde zo net buiten het podium op de vierde plek met Basic. De top vijf werd afgewerkt door Ief Vercammen met onder het zadel zijn eigen gefokte Leon van het Zwaluwhof.

Eerder won Steven Verwaeren de 1.25m Kleine Tour met Fashion Victim DK. De zesjarige merrie werd eerder verkocht via de Fences veiling. Het volledig podium strandde op minder dan een seconde van elkaar. Patrik Spits volgde op de tweede plek in het zadel van Polle M (Thunder vd Zuuthoeve). De derde plaats kwam op naam van Abdullah Alawadhi met onder het zadel Silveo.

Op zondag stond de hoogste rubriek 1.15m hoog. Daarin snelde Marijke Pops met Camirez. Anouch Danneels won de 1.15m proef op zaterdag met Oakingham Francessca