Dubbele winst voor Nico van der Plaetsen in Zandhoven!

Dubbele winst voor Nico van der Plaetsen in Zandhoven!

De Antwerpse springruiters verzamelden afgelopen weekend in Zandhoven. In de 1.30m Grote Tour hield Nico van der Plaetsen de concurrentie achter zich met My Secret Of Usie (Emerald van 't Ruytershof). Het duo won ook op vrijdag de 1.25m hoofdrubriek.

Samen met zijn 12-jarige zoon van Emerald sprong Van der Plaetsen op zaterdag naar de winst in de 1.30m Grote Tour. In een barrage met elf verwees het duo, Laurent Nuyens met zijn 12-jarige Zalando vh Schaarbroek Z (Zandor Z) naar de tweede plaats. Op de derde plaats volgde LArs Demeersman met zijn 13-jarige BWP-ruin, Lambick van de Vlindervallei (Elvis Ter Putte).

Sylvie Morrier en Jet Set du Beaumont (Domino de Moyon) volgde op de vierde plaats, voor Jaime Marsh met Corragio van Maarle Z (Contador van Maarle Z).

Op vrijdag bleef Van der Plaetsen, Merel van Assche met G-Hera Z (Griseldi) voor. In de 1.25m rubriek strandde Lars Demeersman eveneens derde met zijn 13-jarige zoon van Elvis ter Putte.

De 1.25m Kleine Tour op zondag kwam op naam van Evi Peeters. Peeters en de 11-jarige Nirvana van het Heikanthof (Emerald) bleven nipt voor op Noa Pistorius en Gravin Z (Glasgow W v/h Merelsnest). De derde plaats van deze 1.25m rubriek kwam op naam van Ronald Krijnen met de 8-jarige BWP-merrie, Qarmilla van het Geeneinde (Karmel van de Watering).

Alle uitslagen