Dubbel winst voor Paris Vandousselaere in Kampioenschap Amazones en Masters WVUR

Dubbel winst voor Paris Vandousselaere in Kampioenschap Amazones en Masters WVUR

Op de pistes van Stal De Ark gaf Paris Vandousselaere het ritme aan. De zeventienjarige amazone won zowel het Kampioenschap voor Amazones als de Grote Prijs binnen de WVUR. 

Voor het Kampioenschap van Amazones kwamen vijftien combinaties aan de start in de finale. Vandousselaere zette voor deze rubriek in op Amalia Z. De achtjarige Zangersheide merrie behoort nog maar sinds kort tot het team van Vandousselaere. Het duo blijkt een ideale match te zijn want over de ganse lijn waren ze over geen fout te betrappen en schreven uiteindelijk het Kampioenschap op naam met ruim twee seconden verschil. De tweede plaats was voor Louise Florizoone. Zij had afgelopen weekend Mabelle van Eyck Z (v. Mylord Carthago) gezadeld en rondde af met het zilver. Zoë Devriendt besloot haar deelname aan het Kampioenschap met het brons voor Et Voila van de Ringhoeve (v. Elvis ter Putte). Zij hadden de snelste tijd maar een springfout hield hen van de overwinning. De top drie bestond uitsluitend uit Zangersheide merries. 

Op vier zagen we Julie Devloo met Kaylinn K (v. Connect). Ook zij konden een snelle tijd afklokken maar kregen eveneens een balk in het zand aangerekend. Julie Van Maele werd vijfde in het zadel van Melvin van de Cruyenvelden. 

In de Masters rubriek kon Vandousselaere rekenen op Saido Vd Koutermolen Z. De tienjarige ruin doorstond vlekkeloos het tot wel 1.50m hoge parcours en besloot zonder fouten op de bar de spa die op maar liefst 1.60m hoogte stond. Perry Geryl bleef eveneens foutloos met Little Miss Sunshine Max (v. Der Senaat) en kwam op twee. Melanie Deloof kreeg in haar laatste ronde op New Balou van 't Leeuwerikenhof (v. Bisquet Balou vd Mispelaere) een springfout waardoor zij op drie eindigde.

Alle resultaten