Dressuurkampioenen bij jonge paarden zijn bekend

Dressuurkampioenen bij jonge paarden zijn bekend

Een dag voor het goud van Nina Derwael werden er in Sentower al verschillende gouden medailles uitgereikt. Een overzicht van de kampioenen van SBB-Competitie voor Jonge Dressuurpaarden:

LRV is een goede leerschool! Dat bewees Nils Debo vandaag op het Nationaal Kampioenschap nog maar eens. 15 jaren LRV, succesvol bij de pony’s, succesvol bij de paarden! Om vervolgens de overstap te maken naar het Nationaal en Internationaal niveau. Nils Debo gaat met twee nationale titels terug naar Nova Stables in Hannuit. Nils: ‘ik was met 2 paarden geselecteerd in de open reeks 4-jarigen en eentje in de reeks 6-jarigen; een merrie, een ruin en een hengst, alle drie heel verschillend, maar met veel potentieel. Met de 4-jarige BWP merrie Ruillee ter Dieschoot (Sandro Hit x Florestan) werd ik kampioen, we hebben haar als veulen bij haar fokker Peter Corty in Aalter gekocht. In die reeks startte ik ook nog de voshengst Rigoletto Ballante (v. Revolution), in de namiddag werd ik met hem tweede met 1 puntje verschil achter Ruillee. In de voormiddag liep hij ook een mooie en correcte proef, maar de jury in die ring had blijkbaar een andere idee van hoe een jong paard moet lopen. Bij de 6-jarigen werd ik met Escojunio Ballante (v. Escolar) Nationaal Kampioen. ‘Ballante’ staat voor de fokkerij van Stefaan Van den Elsen.’ In die reeks reed Annelies van Looveren de BWP’er President van ’t Kiezelhof (v. San Amour II, fokker Ludo Janssens) naar plaats 2.Plaats 2 en 3 in de reeks 4-jarigen open was voor twee BWP gefokte paarden: Wim Nyssen uit het verre Bredene werd met de BWP’er Romy van de Kwadeweg (v. Fidertanz, fokker Katelijn Sinnaeve) tweede, Lily Vansweevelt reed haar eigen fokproduct Rossi Donna van den Bruel (v. Eye Catcher) naar brons.


Plaatsen 1 t/m 4 van de open reeks 5-jarigen werden ingenomen door BWP gefokte paarden! Birgit Ceuleers (LRV Vissenaken-Glabbeek) reed haar eigen fokproduct Queensley “B” vh Rigelhof naar de nationale titel. Deze dochter van Dante Weltino x Camus kreeg van beide jury’s, in een sterk deelnemersveld, de meeste punten. Katrien Soors (LRV Peer) werd met Quittero van de Bresser (v. Ghandi, fokker Jozef Soors) 2de, Kiizzy Halkett en Quintessential van de Riethoeve (v. Fürstenball, fokker An d’Hondt) werden 3de, gevolgd door Xanthe De Backer en Quinz (v. Sorento, fokker Jan/Rita Jacobs-Kempenaers op plaats 4.


De LRV reeks van de 4-jarige paarden was de grootste reeks van de dag. Evelien Neven (LRV Zoutleeuw) reed haar merrie My Indian Dream (v. Indian Rock) overtuigend naar de titel. Haar clubgenote Moranne Menten werd met de BWP merrie Rani van de Guldennagel (Florenz x Canabis, fokker Stijn Thijs) knap derde. Op de prijsuitreiking mocht Bram van Lindt (LRV Peer) tussen deze twee amazones plaatsnemen. Hij reed de BWP’er Riva (Guardian S x Rockefeller vd Zelm, fokker Michel Gielkens) naar zilver. Met de BWP’er Reagan (v. Totilas) werd Bram nog knap 5de. Sander Denijs (LRV Moerzeke) werd met Manoeska (v. Geniaal) 4de.


In de reeks LRV 5-jarigen ging de titel naar Els van den Bogaert (LRV Hingene), zij won zo goed als alle wedstrijden waar ze aan de start kwam met haar Lavita (v. Georges Clooney). Karel Michiels (LRV Appels) reed Finally (v. First Ampere) naar zilver. Beste BWP’er was Qadira van het Breugelhof (Fürsten-Look x Don Renoir, fokker Breugelhof) die onder Eline Peeters 3de eindigde .


Kirina van Lint (RV Herent) reed de vosse De Niro zoon D’accord v/h Aegroschot met twee mooie proeven naar de nationale titel bij de 6-jarige LRV reeks. Zilver was voor Lonneke Van Vriesland (LRV Hechtel-Eksel) en Kentucky (v. Ferdinand) , Nele de Haes (RV Zoutleeuw) en Bellerose V.L. (v.Belissimo M) werden 3de. Beste BWP’er werd Pretty Me van den Bruel (v. Special Agent Amour) onder haar eigenaar/fokker Kim Blockx).


bron: LRV.be