Dirk Demeersman heer en meester in Gold Grand Prix Woutershof

Dirk Demeersman heer en meester in Gold Grand Prix Woutershof

Op zaterdag werd in het Woutershof in Kuringen de 1.45m Gold League Grand Prix verreden. Het hoofdnummer noteerde 10 combinaties aan de start van de barrage. Daarin sprong Dirk Demeersman met de 10-jarige sBs-merrie, G Majo van de Caloo Meerschen de snelste tijd. Eerder wonnen ook Julie De Pelsmaeker en Laurent Nuyens.

Demeersman en de sBs-merrie snelden naar de winst in 35,10 seconden. Ook op vrijdag hield het duo het reeds foutloos in de 1.40m hoofdrubriek. Op ruim één seconde verschil volgde Dimme D'haese met de 12-jarige Baccarat Du Tertre. Dries Dekkers vervolledigde de top drie in het zadel van de 12-jarige Agnes.

Net buiten het podium volgde Benjamin Pieters met de 9-jarige BWP-merrie, Okinawa van de Meerhoeve (Dieu-Merci van T&L). Het paar verwees zo Kim Thiry met Chayne Z (Clarissimo Z) naar de vijfde plaats.

Julie De Pelsmaeker laat van zich horen!

In de 1.35m nationale rubriek regeerde de Antwerpse amazone, Julie de Pelsmaeker. Samen met Christophe Vanderhasselt zijn voormalige Edel-Vitseroel bleef de amazone nipt voor op lokale springruiter, Seppe Wouters met Achtung Asborne Z (Arezzo VDL). Jean De Grande vervolledigde de top drie met zijn eigen Igor de Vauxelles (Nonstop).

De eerste winst van de dag, een 1.25m zege, kwam op naam van Hippique.Immo-ruiter, Laurent Nuyens. Op een podium dat nipt van elkaar strandde, bleef Nuyens met In The Mood van het Wimpelhof  (Winningmood van de Arenberg) nipt voor op zichzelf met Just Daddy P (Nagano). Yne Saeys en Hurry Up van het Vliethof (Quadrillo) volgden op de derde plek.