Dimme D'Haese wint 1.50m Grand Prix, Simon Prouvé en Maverick van Lent delen 1.45m Grote Prijs bij familie Ceulemans!

Dimme D'Haese wint 1.50m Grand Prix, Simon Prouvé en Maverick van Lent delen 1.45m Grote Prijs bij familie Ceulemans!

Naast Jos Ceulemans die een ritje maakte in het zadel was er ook topsport op de slotdag van de Groentenjumping in Sint-Katelijne-Waver. In de Diamond 1.50m Grand Prix wist Dimme D'Haese met Lord Geno de concurrentie achter zich te houden.  Simon Prouvé won de 1.45m Gold Grand Prix in het zadel van de eigen gefokte, Bobby Prova Z. Het paar diende de winst te delen met Maverick Van Lent en Haras de Laubry's Forever du Givre.

Enkel Dimme D'Haese en zijn 11-jarige zoon van Lord Argentinus, Lord Geno wisten een dubbel foutloze omloop te presteren in de 1.50m Grote Prijs. D'Haese was ongeveer één seconde trager dan Gilles Nuytens met de 10-jarige BWP-merrie, Opaline (Jamal vd Heffinck). Voor dit duo viel echter een balk uit de lepels, wat resulteerde in de tweede plaats. Het podium werd afgewerkt door Aaron Tijskens en Hurricane (Untouched).

Regerend Belgisch kampioen, Gilles Thomas, volgde met BWP-ruin, Puskas de Kalvarie (Sea Coast don't Touch Tiji Hero) op plaats vier. Met één tijdsfout in de basis vervolledigde Jeroen De Winter de top vijf in het zadel van Paulien Dwerse Hagen (Cornet Obolensky).

Simon Prouvé en Maverick van Lent winnen Gold Grand Prix!

Het sportief programma besloot met de 1.40/1.45m Gold Grand Prix.  Na een barrage met dertien hield Simon Prouvé de concurrentie achter zich. Samen met de negenjarige Bobby Prova Z (Billy Congo). Laatste in de ring, Maverick van Lent, noteerde de exact zelfde chrono. De winst werd uiteindelijk gedeeld tussen Prouvé en Maverick van Lent met de negenjarige, Forever du Givre (Vigo d'Arsouilles).

Dimme D'Haese vervolledigde de top drie met de 13-jarige SF-merrie, Baccarat du Tertre (Putch Des Isles). Het duo werd opgevolgd door Pieter-Jan De Visser die met Bamaday Z (Bamako de Muze) voor bleef op Christophe Vanderhasselt en zijn eigen gefokte, Pimpernel Vitseroel (Numero Uno).

De eerste winst van de dag, kwam op naam van Anouk Devos met Caspar CB (Numero Uno). Devos verwees daarbij Morten Djupvik met Hurukan de Vikland naar de tweede plaats. Het podium werd afgewerkt door Maverick van Lent en Bottega Van 't Steenshof Z (Balou du Rouet).

Alle uitslagen

F. © Jill Apers