Dieter Vermeiren start GL seizoen met hoofdwinst

Dieter Vermeiren start GL seizoen met hoofdwinst

Voor Dieter Vermeiren is het Gouden Laars seizoen goed gestart. In Loenhout sprong Vermeiren op zondag naar de 1.40m hoofdwinst met zijn Kingston Town 111 Z.  Eerder won Sofia Walravens de 1.30m jeugdrubriek.

In de 1.40m 2 fasen Speciaal snelde Dieter Vermeiren met zijn eigen Kashmir van Schuttershof-zoon, Kingston Town 111 Z met slechts twee honderdsten van een seconde voorsprong naar de winst. Op het podium volgde Kyle Cuypers in het zadel van de zevenjarige Quadro van 't Buxushof (Elvis ter Putte) voor Paulien Schepers en Toujours Amour (Toulouse).

Het paar werd opgevolgd door Tim Prouvé en Ackila DV Z (Aktion Pur Z), terwijl Dieter Vermeiren ook de vijfde plaats op naam schreef met Noblesse van 't Butchershof (I Am Moerhoeve's Star).

Sofia Walravens blijft Kyle Cuypers voor

Sofia Walravens snelde naar de winst in de 1.30m rubriek. Samen met Princesse HC (Anakin van 't Schuttershof) bleef ze Kyle Cuypers voor. De Limburger vervolledigde verder eigenhandig de top vier. Cuypers volgde op de tweede plek met Mystic Lady van 't Buxushof (Toulon) en strandde op plaats drie met Reva van 't Buxushof (I'M Special de Muze).

Ook in de 1.20m rubriek diende Kyle Cuypers de winst uit handen te geven. Pia De Neys won met Pelee van de Meyl (Chatman) van Cuypers en Reva van' t Buxushof (I'M Special de Muze). Op de derde plaats strandde Janne Caals en de eigen gefokte Quizz van de Zandloper (Corydon van T&L)

F. © Huub van Aert