Davy Goris regeert klasse Zwaar op eventing Moerbeke-Waas

Davy Goris regeert klasse Zwaar op eventing Moerbeke-Waas

In 2024 is LRV Moerbeke-Waas gastheer voor de Nationale Finale van de AVEVE-Eventing Cup. Het wordt nu al uitkijken naar dat moment want de wedstrijd in Moerbeke-Waas is een heel knap georganiseerde wedstrijd op een mooie locatie die de parcoursbouwers veel mogelijkheden biedt. Maar voor het zover is, zijn er nog verschillende mooie momenten om naar uit te kijken voor al wie van eventing houdt. De eerst komende wedstrijden in de AVEVE Eventing Cup en de finales in Haaltert in het weekend van 22 en 23 april én het EK voor Landelijke Ruiters eind augustus in Zweden. Met het oog op de Nationale finale in Haaltert en het EK in Zweden worden de komende weken alsmaar belangrijker.

In de klasse Zwaar stonden dertien combinaties aan de start van het knappe cross-country-parcours dat de bouwploeg van LRV Moerbeke-Waas had neergepoot.  Na de dressuur ging EK-ganger Davy Goris (LRV Merksplas) met Contador Z (v. Casino) aan de leiding.  Die plaats gaf hij na het springparcours en de cross-country niet meer af. Plaats twee ging naar Stal-de-Muze-ruiter Yarno Geeroms (LRV Haaltert) met Cassandra GZ (v. Crescendo Breemeersen). Ook Yarno was erbij op het EK van 2022 in Geneve. Met deze tweede plaats zet hij alvast zijn ambities in de verf.  Plaatselijke amazone Mandy Martens (LRV Moerbeke-Waas) wil ook graag mee naar het EK en haar derde plaats in de eerste eventingwedstrijd van 2023 zorgt alvast voor een goede start. Johan Ooms (LRV Noorderwijk) en zijn Kaspar van de Molendrieshoeve (v. Cablo Z) reden naar de vierde plaats. Nele Revyn (LRV Minderhout) pakte plaats vijf met Nelson van Desta (v. Vido d’ Arsouilles).

In de klasse Midden ging de zege naar Raf Steegmans (LRV Genk) die met Lordine VDF Z (v. Lordanos) van start tot finish aan de leiding ging. Evi Schoukens (PSV) reed Juf E naar plaats twee. Christine De Haes (LRV Moorsel Tervuren) reed naar brons met Cayon de Nyze Z (v. Cannabis Z).  

In de L-reeks was er goud voor Simon Turrekens (LRV Zomergem) met Okadija van den Heuvel (v. Roccossifred), Bo Goeman (LRV Meldert) met Coco Fleur NC Z (v. Commodo D), Andy Smets (LRV Schoonbroek) met Kookai van de Nethe Z en Michelle Malisart (LRV Merksplas) met Game boy van het Schaeck Z.

bron: LRV.be