Danny Van Es wint opnieuw ...

Danny Van Es bleek ook vorig weekend heer en meester op eigen terrein in Vlaams-Brabant. Bij sportstal Vanderhasselt snelde Van Es met zijn vertrouwde Hamilton (Contact vd Heffinck) naar de regionale Grand Prix-zege met net geen twee seconden voorsprong.

Het paar verwees Guy Watrin met Bacardi 188 (Andiamo) naar de tweede plaats. De 15-jarige KWPN-ruin werd eerder door oa. Petronella Andersson op het hoogste niveau uitgebracht. Jonas Meersman vervolledigde het podium met onder het zadel Glinster van de Bloemenhoeve (Bentley vd Heffinck).

Net buiten het podium volgde Patrick Nisbett met Night Star VD op de vierde plek voor Yana Jansegers met Orlando Van de Afspanning.

Op zaterdag verwees Jelle Limbourg, Van Es naar de tweede plaats in de 1.20m hoofdrubriek. Limbourg snelde naar de zege met Luna Van Paemel (Numero Uno). Van Es volgde op minder dan een seconde met Melora Van Het Kritrahof. De top drie werd afgewerkt door Ellen De Swert met Gypsy Chip.

Ook op vrijdag moest Van Es een ander duo voor zich dulden. Dominique Polet won met Famus Du Culot Z (Forever d'Arco ter Linden) door als enige foutloos onder de 36 seconden te blijven. Danny Van Es volgde met Noor C op de tweede plek voor Alexis Robyns met National N Z.

In de afsluitende 1.15m proef hield Sven Vander Meerssche de concurrentie achter zich. Samen met Luz De La Luna verwees hij Gert Bosmans met Grand Fou naar de tweede plek, voor Danny Van Es met Zico V.