Danny Van Es wint Grote Prijs. Glenn Van Riet en Valentin Blanchard delen Six Bars winst.

Afgelopen weekend stond de knappe Hippo Team wedstrijd bij Sportstal Vanderhasselt op het programma. De regionale wedstrijd zag na een barrage met dertien uiteindelijk Danny Van Es op kop in de 1.25m Grote Prijs.

Van Es kwam als laatste aan de start en won uiteindelijk met onder het zadel zijn vertrouwde Hamilton (Contact vd Heffinck). Meteen goed voor de vierde Grand Prix-zege op vijf deelnames.

Partner Ellen De Swert verzekerde dat Van Es geen eerste en tweede positie op naam schreef. De Swert loodste haar Cantchelaro (Chagall vd Burggrave) naar de tweede plaats en verwees zo Van Es met High-Star K (Big Star JR K Z) naar de derde plaats. Net buiten het podium volgde Nathalie Geeraerts met Little Star d'Ysenbeeck Z op de vierde plek voor Jonas Meersman met onder het zadel Glinster van de Bloemhoeve.

Glenn Van Riet en Valentin Blanchard delen de winst

Eerder won Van Es ook al de 1.20m hoofdrubriek op zaterdag met Noor C. De avond werd toen afgesloten met een Six Bars competitie. Daarin deelden Glenn Van Riet en Valentin Blanchard de winst. De laatste ronde werd gebouwd op 1.87m hoogte en zowel Glenn Van Riet met Make My Day van 't Kathof (Numero Uno) als Valentin Blanchard hielden het foutloos.