Danny van Es schittert in Grand Prix van Dilbeek

Danny van Es schittert in Grand Prix van Dilbeek

In Dilbeek stond afgelopen weekend de Grand Prix van de HGVBB op het programma. Er werd over een hoogte van 1m25 gesprongen en Danny van Es reed naar de overwinning. Hij kon in het zadel van Hamilton (v. Contact vd Heffinck) een foutloze ronde springen in 33,06 seconden. 

Rik Nauta eindigde zowel op de tweede als op de derde plaats. Hij reed Ratina de Rondets (v. Crown Z x Quat'Sous) foutloos rond in 33,20 seconden, dit leverde hem een tweede plaats op. Casassini sprong onder het zadel van Nauta naar de derde plaats. 

Vincent Bourguignon (Picca Bella de Tilo) en Nathalie Geeraerts (Little Star d'Ysenbeeck Z) eindigden op plaatsen vier en vijf. 

1m20 vrijdag

Ook in het 1m20 op vrijdag reed Danny Van Es naar de overwinning. Dit keer rekende hij op Noor C om in 26,75 seconden een foutloze ronde te springen. Rik Nauta nam ook hier de tweede en de derde plaats voor zijn rekening. Voor de tweede plaats zadelde hij Limestone Grey (v. Try-Time) om in 29,17 seconden een foutloze ronde te springen. Voor de derde plaats haalde hij Kia Maria vd Potaarde (v. Numero Uno) van stal. 

Danny van Es (High-Star K) en Caroline Piens (Hidalgo) vervolledigden de top vijf.

1m15

In het 1m15 ging de overwinning opnieuw naar Danny van Es. Dit keer rekende hij op Zico V (v. Pavoni) om in 32,81 seconden een foutloze ronde te springen. Caro van der Smissen en Chardonnay vd Brouwershoeve Z (v. Calvaro Z) namen de tweede plaats mee naar huis. Zij slaagden erin een foutloze ronde achter hun naam te noteren en klokten af in 36,19 seconden. Danny van Es en High-Star K vervolledigen de top drie na een foutloze ronde in 36,64 seconden. 

Lauren Jabin (Qatar de Niel) en Xavier Van Melckenbeke (Joan d'Houtveld) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 36,64 seconden. 

1m10

In het 1m10 tot slot, was Jill Nauta de beste. Zij rekende op Titan D Hoyo om in 30,84 seconden foutloos naar de finish te springen. Yora de Zutterr en Miltown Rose eindigden op de tweede plaats. Zij noteerden een foutloze ronde achter hun naam en klokten af in 32,40 seconden. Shanne van der Perren en Bea vh Lambroeck Z  vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 32,41 seconden. 

Tona Cole (Imola) en Julie van Hoye (Coreen) vervolledigden de top vijf.

6-jarigen

Ook de rubriek voor 6-jarige paarden kwam op naam van Danny van Es. Hij reed Vivathago PS (v. Vivant vd Heffinck) foutloos rond in 32,66 seconden. Hij deed hiermee beter dan Nicolas Golliot die Pallieter vd Bisschop (v. Cumthago C) naar de tweede plaats reed. Ook deze combinatie slaagde erin om alle balken in de lepels te laten en klokte af in 42,43 seconden. Mathieu Simon en Ziroletto Z (v. VDL Zirocco Blue) vervolledigden de top drie na. Zij kregen één springfout achter hun naam en klokten af in 39,64 seconden. 

Nell Delgouffe (Phassia vd Bisschop) en Joel Hamers (Kupido van de Dreef) eindigden op plaatsen vier en vijf.

Bij de 5- en 6-jarige paarden werd er met een clear round systeem gewerkt. 

Klik hier voor alle resultaten