Danny Van Es regeert ijzersterk in Grote Prijs Jumping Jan Meersschaert

Danny Van Es regeert ijzersterk in Grote Prijs Jumping Jan Meersschaert

Het was een nipte overwinning voor Danny Van Es afgelopen weekend in de HGVBB Grote Prijs. Twee dagen jumping 'Jan en Alleman' werkte in de Grote Prijs toe naar een barrage met vijf combinaties. Uiteindelijk won Danny Van Es met enkele honderdsten van een seconde voorsprong op Toon Maes.

Van Es snelde naar de winst met zijn 15-jarige Zico V. De Vlaams-Brabantse springruiter strandde ook op de derde plek in het zadel van Hamilton. Het podium werd afgewerkt door Toon Maes die zijn Bala de Rima (Conrad de  Hus) foutloos naar de tweede plek loodste. 

Net buiten het podium plaatste Jelle Limbourg zich foutloos op de vierde plek. Op de rug van Kwality From Zellik bleef hij Philippe Vanderhasselt met Fenne voor.

Ook op zaterdag won Danny Van Es de hoofdrubriek. In de 1.20m proef bleef hij met Zico V voor op Jan Lamberts met onder het zadel Hatchoum Lv Z (Heartbreaker). Danny Van Es sprong in deze rubriek ook naar de derde plaats met Hamilton.

De twee dagen jumping, georganiseerd door Jan Meersschaert besloten met een 1.15m proef waarin Ellen De Swert in het zadel van Escape ruim één seconde voorbleef op Nick Van Riet met Louisiana De Wiqui. Noa Appelmans vervolledigde het podium met Joske.