Danny Van Es oppermachtig in HGVBB

Danny Van Es oppermachtig in HGVBB

In Vlaams-Brabant werd afgelopen weekend gereden op de pistes van de Winterjumping.be. Danny Van Es ging er met de hoofdprijs aan de haal en won de 1.20m rubriek op zaterdag in het zadel van Hamilton (v. Contact vd Heffinck). 

De hoofdrubriek vond plaats op zaterdag en had de hindernissen op 1.20m hoogte. Danny Van Es stuurde zijn Hamilton (v. Contact vd Heffinck) feilloos doorheen het parcours en zette de winnende tijd op 29,12. Die tijd bleek ruim meer dan twee seconden sneller dan hun achtervolger, Lucien De Wachter. Met de teugels van G Star Z (v. Cidane) in handen werd hij tweede. Ellen De Swert besloot het podium door ook nog net binnen die 31ste seconde te blijven met Cantchelaro (v. Chagall van de Burggrave). 

Van Es veroverde ook nog eens de vierde plaats met Impuls van de Heffinck (v. Cooper vd Heffinck) gevolgd door Eyleen Smets die op Cayenna (v. Cayetano L) de top vijf besloot.

Eerder was het het nageslacht van Van Es die van zich liet horen. Zoon Xander schitterde in het zadel van de achtjarige Pepita di Cantero (v. Kafka vd Heffinck) maar moest Timo Deckx voorlaten met Happy_h (v. Lucky Z). Tijl Vanderschueren besloot de top drie met Pandora Van Sintjepaals (v. Nonstop) en hield daarbij zus Femke achter zich die op Naomi Hof Ter Bruggen (v. Dakar VDL) vierde werd. Karolien Charels stuurde Irresistible Odinn de Jochri (v. El Charro de Loupe) naar de vijfde plaats.

Ook Karsten Van Es had een uitstekend weekend met maar liefst drie keer winst. De jongste telg won opeenvolgend de rubriek over 80cm, 90cm én de 1m. 

Pony's

Op zondag zette Pytha Noël haar Berlin des Iliers af op één in de proef over 1m. Fien Massage hield Orchid's Ivanhoe eveneens dubbel foutloos en werd tweede. De laatste tweede fase werd gereden door Nomi Agneessens en Joke van T Hollandhof die derde werden. 

Over 90cm was het Amelie Goyens die De Vennehof Symphony (v. Cyklon Texass) naar de overwinning loodste. Op twee zagen we Kate Stalpaert met Rathattan Oisin (v. Shannon Prince) gevolgd door Inaya Paelinck en Ultra Top de La Haie (v. Posseidon du Mouligneau) op drie. Net buiten de top drie stond Lieze Roesems op vier met Nik (v. Vedet van de Vondelhoeve) terwijl Stalpaert de laatste klassering op haar naam zette met Domino des Sources (v. Poetic Justice). 


Alle resultaten vind je hier