Danny Van Es moet Stephanie Goemaere voorlaten in Grote Prijs De Bleukhoeve

Danny Van Es moet Stephanie Goemaere voorlaten in Grote Prijs De Bleukhoeve

Voor de ruiters van de HGVBB stelde De Bleukhoeve in Rijmenam afgelopen weekend z'n deuren open. In de Grote Prijs ging Stephanie Goemaere met de trofee aan de haal. Hoewel Danny Van Es nipt naast de overwinning greep, kon zoon Xander op zaterdag de hoofdprijs mee naar huis nemen. 

Zes combinaties leverden een spannende strijd in de barrage van de Grote Prijs, met als uitkomst Stephanie Goemaere op één. In het zadel van Dolce Vita (v. Ogano Sitte) was zij de enige die al het hout onaangeroerd liet van het 1.25m hoge parcours. Op de tweede plaats volgde Danny Van Es met Impuls van de Heffinck (v. Cooper vd Heffinck), zij waren sneller dan Goemaere maar tikten een balk uit de lepels. Ook Ellen De Swert was sneller op Cantchelaro (v. Chagall van de Burggrave) maar werd derde met vier strafpunten. Yne Saeys stond met Amaretto de Landetta Z (v. Action Breaker) vierde gevolgd door Jeroen Verschueren met Voulon d Omal (v. Toulon) op vijf. 

De Swert kon een rubriek later de hoofdvogel afschieten in de 1.15m-rubriek en won op Andretti S (v. Corland). Jeroen Verschueren moest wederom achtervolgen maar werd hier tweede op Corbusier DB Z (v. Contador van Maarle Z). Vicky Van de Poel besloot de top drie met Cascabel (v. Cassini I). Als laatste bleef ook Brecht Onsia dubbel foutloos op Nefertete van de Molendreef Z (v. Nic Nac Quality), zij werden vierde. Danny Van Es had wederoml de snelste tijd, hier met Zico V onder het zadel, maar kreeg opnieuw een springfout tegen waardoor hij vijfde werd. 

Zaterdag

De familie Van Es was net zoals anders weer alomtegenwoordig op het sportieve weekend. Op zaterdag won Xander Van Es de rubriek over 1.20m in het zadel van Melora van het Kritrahof (v. Triomphe de Riverland). Vader Danny volgde hier met een dubbel foutloze ronde voor Impuls van de Heffinck op de derde plaats. Tussen hen in kwam Eyleen Smets op Gominka L (v. Numero Uno). Goemaere, winnares van zondag, moest hier genoegen nemen met de vierde plaats voor Diamond Girl Z (v. Don Touch). Jeroen Verschueren vervolledigde de top vijf in het zadel van Q-One van het Goorboshof (v. Breemeersen Adorado). 

Danny Van Es liet zoonlief dan weer achter zich over 1.10m en won met Zico V, Xander achtervolgde op twee met Naughty Girl of Two Notes Z. Laurent Nuyens besloot de top drie met Las Vegas Dwerse Hagen (v. Va - Vite). In de top vijf noteerden we nog een vierde plaats voor Franky Van Riet en Naroma van de Groene Weg (v. Numero Uno) voor Ellen De Swert en Andretti S (v. Corland). 

Alle resultaten